Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rudno polje - Planina Konjščica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina konjščica / Rudno polje - Planina Konjščica
  

Rudno polje - Planina Konjščica

 
Starting point: Rudno polje (1347 m)
Destination: Planina Konjščica (1438 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 91 m
Altitude difference (by path): 160 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 17772
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 7
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti naprej sledimo proti Bledu. Na Bledu pa nas pri semaforju oznake za Pokljuko usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Gorje in mimo opuščenega smučišča Zatrnik do Rudnega polja na Pokljuki (veliko parkirišče, vojašnica in strelišče).

Path description (Slovenian language):

Z velikega parkirišča nasproti vojašnice na Rudnem polju najprej prečimo cesto, nato pa poiščemo začetek gozdne ceste (ob začetku gozdne ceste so tudi oznake za Triglav), ki vodi proti smučišču Viševnik. Po približno 10 minutah hoje po omenjeni cesti prispemo ob vznožje smučišča, kjer se markirana pot razcepi na dva dela. Desna pot vodi proti Viševniku in Blejski koči na Lipanci, mi pa še kratek čas nadaljujemo po cesti v smeri Triglava, Vodnikovega doma na Velem polju in Studorskega prevala. Ko se cesta vrne v gozd bomo na levi opazili markirano stezo, ki se prične zložno do višje zmerno vzpenjati skozi gozd. Po nekaj minutah stopimo nazaj na cesto, katero dosežemo na srednje velikem parkirišču, kjer je prostora za kakih 20 avtomobilov (do sem je možno tudi z avtom, to nam pot skrajša za približno 20 minut).
Ko dosežemo parkirišče, nekaj 10 m hodimo po cesti, nato pa nas oznake povedejo rahlo desno na markirano in dobro uhojeno pot, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Po nekaj minutah se pot položi ter postopoma preide na razmeroma strma južna pobočja Plesišča (1790 m). Sledi nekaj minut prečenja, nato pa stopimo na nekakšen hrbet prej omenjenega vrha, kjer markirana pot zavije desno, mi pa nadaljujemo naravnost navzdol v smeri napisa na skali "kislo mleko".
Pot nadaljujemo po dobro uhojeni, a v nadaljevanju nemarkirani stezici, ki nas iz gozda hitro pripelje na razgledna travnata pobočja. Nižje pot zavije nekoliko v desno ter se v nekaj minutah spusti do planine Konjščice. Na planini se steza nekoliko izgubi, mi pa se sprehodimo do osrednjega dela planine, kjer stopimo na markirano pot, po njej pa v nekaj 10 korakih dosežemo sirarno na planini Konjščici.
Opis in slike se nanašajo na stanje julij 2014.

Trip can be prolonged to next destinations: Planina pod Mišelj vrhom, Velo polje, Vodnikov dom, Studorski preval, Ablanca, Jezerski Stog, Viševnik, Prevalski Stog, Mali Draški vrh, Koča na Doliču, Vernar, Veliki Draški vrh, Tosc, Vrh Snežne konte, Šmarjetna glava, Dom Planika, Visoka Vrbanova špica, Begunjski vrh, Triglavski dom na Kredarici, Rjavina, Triglav
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica rudno_polje - Planina Konjščica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing