Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rudno polje - Koča na Uskovnici -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskoča na uskovnici / Rudno polje - Koča na Uskovnici
  

Rudno polje - Koča na Uskovnici

 
Starting point: Rudno polje (1347 m)
Destination: Koča na Uskovnici (1154 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -193 m
Altitude difference (by path): 10 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 49336
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 9
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti naprej sledimo proti Bledu. Na Bledu pa nas pri semaforju oznake za Pokljuko usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Gorje in mimo opuščenega smučišča Zatrnik do Rudnega polja na Pokljuki (veliko parkirišče, vojašnica in strelišče).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po cesti (v zimskem času tekaška proga) v smeri Koče na Uskovnici. Cesta nas sprva vodi mimo strelišča, nato pa preide v smrekov gozd, skozi katerega se nadaljuje do manjšega, a označenega križišča. S križišča nadaljujemo po levi spodnji cesti (rahlo desno cesta, ki vodi proti izhodišču za planino Konjščica in Uskovnica dostop z avtomobilom), katera je s prometnim znakom zaprta za javni promet. Po cesti se v nekaj minutah spustimo v travnato dolinico Španove jame, kjer pa se po nekaj minutah cesta razcepi na dva dela.
Nadaljujemo naravnost (levo zgornji del planine Praprotnica in pešpot proti planini Zajamniki) ter pot nadaljujemo po cesti, ki se ob lepih pogledih na Spodnje Bohinjske gore komaj opazno spušča. Nekoliko nižje prispemo do predela imenovanega Razpotje, kjer je več zaporednih križišč. Tu pazljivo sledimo oznakam in se držimo smeri za Uskovnico oz. Kočo na Uskovnici. Za zadnjim križiščem se pričnemo strmeje spuščati po cesti, po kateri hitro prispemo do mostu preko potoka Ribnica (Ribnica je potok, ki loči Uskovnico od Pokljuke). Na drugi strani mostu cesta zavije ostro v levo ter se položi, oz. se prehodno celo rahlo vzpne. Cesta nas nato hitro pripelje iz gozda, kjer prispemo na označeno križišče.
Nadaljujemo levo v smeri Koče na Uskovnici (desno cesta, ki vodi proti planini Konjščica, naravnost Vodnikov dom in Triglav), po cesti, ki po levi strani obide bližnjo kapelico. Po krajšem spustu zapustimo cesto in se usmerimo rahlo levo na pot, ki se nadaljuje med nekaj pastirskimi stanovi oz. vikendi, nato pa se po markirani poti, katera nas vodi preko grbinastih travnikov v nekaj minutah sprehodimo do Koče na Uskovnici.

Trip can be prolonged to next destinations: Planina Zajamniki, Planina Konjščica, Planina pod Mišelj vrhom, Velo polje, Vodnikov dom, Ablanca, Jezerski Stog, Viševnik, Mali Draški vrh, Vernar, Veliki Draški vrh, Tosc, Dom Valentina Staniča, Dom Planika, Triglavski dom na Kredarici, Triglav
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici rudno_polje - Koča na Uskovnici
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing