Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rucmanci - Gomila -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Rucmanci - Gomila

 
Starting point: Rucmanci (302 m)
Destination: Gomila (352 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 50 m
Altitude difference (by path): 100 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 85
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Ptuj - Ljutomer, v naselju Savci, zavijemo v smeri Gomile. V nadaljevanju se peljemo proti Gomili, mi pa cesti sledimo do naselja Rucmanci (ob cesti ni oznake za začetek naselja, je le cestna oznaka za konec naselja Savci), kjer pred križiščem, ob katerem se nahaja kapelica, parkiramo na parkirišču ob ekološkem otoku.

Path description (Slovenian language):

Iz križišča pri ekološkem otoku nadaljujemo po desni cesti, na naslednjem križišču, nekaj 10 metrov naprej pa nadaljujemo po levi cesti. V nadaljevanju hodimo po dolini potoka Sejanca, mi pa po asfaltni cesti hodimo do mesta, kjer nas planinske smerne table za Gomilo usmerijo desno (planinska tabla se nahaja kakih 50 metrov naprej) na markirano pot, ki se vzpne med njivo in robom gozda. Po travnati poti se hitro vzpnemo do opuščene kmetije, nad njo pa sledimo slabše sledljivi poti, ki nas vodi preko senožeti. Višje sledimo kolovozu, po katerem prispemo do naselja Rucmanski Vrh, kjer gremo na asfaltni cesti najprej desno, nato pa takoj levo, tako da bližnjo hišo obidemo po levi strani. Pot naprej nas vodi po kolovozu, ki na drugi strani travnika preide v gozd. Iz gozda stopimo na makadamsko cesto, po njej pa prispemo do zaselka Mali Senčak, kjer na označenem razpotju nadaljujemo v smeri Gomile. Pot naprej nas vodi po asfaltni cesti, kjer gremo najprej rahlo desno, nekoliko višje, na naslednjem križišču pa ostro levo. Sledi le še nekaj 10 korakov hoje in prispemo do Okrepčevalnice pri Stolpu, nekaj korakov naprej pa še do razglednega stolpa na Gomili.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (februar).

On the way: Rucmanski Vrh (296m)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila rucmanci - Gomila
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing