Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rodik - Sveti Socerb (Artviže) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Rodik - Sveti Socerb (Artviže)

 
Starting point: Rodik (579 m)
Destination: Sveti Socerb (Artviže) (817 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 238 m
Altitude difference (by path): 275 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2180
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 35
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Divača, nato pa iz krožišča nadaljujemo na izvoz v smeri Kozine in Škocjanskih jam. V nadaljevanju se peljemo skozi podvoz pod avtocesto, po glavni cesti proti Kozini pa se peljemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti naselju Rodik. Ko prispemo v Rodik, v križišču pri hiši s hišno št. Rodik 2, nadaljujemo levo, nato pa se peljemo po ožji cesti, ki nas vodi med številnimi hišami. Skozi vas sledimo "občutku", da moramo prispeti nad vas, kjer se začne kolesarska pot (makadamska cesta), ki vodi proti Artvižam (v Rodiku so oznake za omenjeno kolesarsko pot). Parkiramo nad vasjo na primernem mestu v bližini črpališča Rodik 2. Nadaljnja vožnja je prepovedana.
b) Z avtoceste Koper - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kozina, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ilirski Bistrici. Iz semaforiziranega križišča v Kozini nadaljujemo naravnost (levo Trst, desno Ilirska Bistrica) na Rodiško cesto, po kateri nadaljujemo do naselja Rodik. Ko prispemo v Rodik, v križišču pri hiši s hišno št. Rodik 2, nadaljujemo levo, nato pa se peljemo po ožji cesti, ki nas vodi med številnimi hišami. Skozi vas sledimo "občutku", da moramo prispeti nad vas, kjer se začne kolesarska pot (makadamska cesta), ki vodi proti Artvižam (v Rodiku so oznake za omenjeno kolesarsko pot). Parkiramo nad vasjo na primernem mestu v bližini črpališča Rodik 2. Nadaljnja vožnja je prepovedana.

Path description (Slovenian language):

Od črpališča Rodik 2 nadaljujemo po makadamski cesti, ki je zaprta za javni promet in ki vodi proti Artvižam. Sprva se cesta dokaj strmo vzpne, nato pa se v desno odcepi neoznačena pot (sprva še cesta) proti Ajdovščini, kako minuto višje pa v levo cesta, ob kateri so oznake za divaški kolesarski krog. V obeh primerih nadaljujemo po širši cesti, katera se višje položi in s pobočij vrha Ajdovščina postopoma preide na greben Križandrev. Po omenjenem grebenu se sprva še večinoma vzpenjamo, višje pa se cesta nekajkrat tudi spusti. Ko se gozd konča se cesta povsem položi, nato pa nas ob občasnih pogledih proti Slavniku, počasi vodi proti Artvižam. Malo pred omenjeno vasjo se nam z leve priključi še markirana pot od cerkvice sv. Mavricija. Nadaljujemo naravnost, kjer po nekaj korakih prispemo do obeležja NOB in vpisne skrinjice na Artvižah.
Od vpisne skrinjice v vasi nadaljujemo po asfaltni cesti, ki ni markirana. V križiščih se držimo levih smeri (odcepe na dvorišče spregledamo), nas pa cesta hitro pripelje nad vas, kjer se asfalt konča. Vzpon nadaljujemo po razglednem travnatem pobočju, po katerem se v nekaj minutah sprehodimo do cerkve sv. Socerba, ki se nahaja na najvišjem vrhu Brkinov.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže) rodik - Sveti Socerb (Artviže)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing