Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rifugio Sorgenti del Piave - Rifugio Calvi -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Carnic Alpsrifugio calvi / Rifugio Sorgenti del Piave - Rifugio Calvi
  

Rifugio Sorgenti del Piave - Rifugio Calvi

 
Starting point: Rifugio Sorgenti del Piave (1815 m)
Destination: Rifugio Calvi (2164 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 349 m
Altitude difference (by path): 349 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 4098
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 12
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Trbiž/Tarvisio - Videm/Udine se usmerimo na izvoz Tolmezzo in cesti naprej sledimo proti omenjenemu kraju. V bližini Tolmezza zapustimo glavno cesto, ki vodi proti prelazu Pso di Croce Carnico/Plockenpass in se usmerimo proti kraju Villa Santina in Ampezzo. V kraju Villa Santina v krožnem križišču se usmerimo naravnost za oznakami Raveo, Rigolato. Tej cesti nato sledimo vse do kraja Cima Sapadda, kjer nadaljujemo desno v smeri vrha Monte Peralba. Precej ozki in strmi cesti nato sledimo do velikega parkirišča pod mogočno Peralbo. Parkiramo na spodnjem parkirišču, kjer opazimo oznake za kočo Calvi (koča pri izviru Piave je še nekoliko naprej cca 500 m).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nas oznake za kočo Calvi usmerijo na makadamsko cesto, ki se začne zmerno vzpenjati proti vzhodu. Cesta že kmalu preči kratek pas redkega gozda, nato pa se v nekaj serpentinah vzpne stopnjo višje. S precej razgledne ceste, pa se nato v desno odcepi markirana peš pot, po kateri lahko nadaljujemo vzpon.
Če bomo nadaljevali po peš poti in se bomo na pot odpravili dovolj zgodaj bomo lahko ob poti opazili kar nekaj svizcev. V tem primeru bomo do koče Calvi prišli v slabi uri.
Če pa nadaljujemo po cesti, se le ta začne strmeje vzpenjati (seveda manj strmo kot peš pot) in nas po približno eni uri hoje od izhodišča pripelje do koče Calvi, ki se nahaja na prijetni in zelo razgledni vzpetini.

Trip can be prolonged to next destinations: Monte Chiadenis (1 h), Monte Peralba (1 h 20 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi rifugio_sorgenti_del_piave - Rifugio Calvi
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing