Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Retjiški gozd - Koča na Kamnem griču -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Retjiški gozd - Koča na Kamnem griču

 
Starting point: Retjiški gozd (854 m)
Destination: Koča na Kamnem griču (1016 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 162 m
Altitude difference (by path): 162 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 740
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Sodražice se peljemo proti naselju Hrib-Loški Potok ali obratno, ko pa ob cesti opazimo oznake za Kočo na Kamnem griču (cestna oznaka), zavijemo na levo ali desno cesto. Parkiramo na primernem mestu ob križišču (izhodišče se nahaja v bližini cestne oznake 7,5 km).

Path description (Slovenian language):

Če smo parkirali na nasprotni strani ceste, kakor vodi makadamska cesta proti Koči na Kamnem griču, potem najprej previdno prečimo glavno cesto, sicer pa se nato od križišča najprej rahlo spustimo. Ko se cesta preneha spuščati preide v dokaj strnjen gozd ter se prične vzpenjati. Višje nas cesta vodi mimo spominskega obeležja, znamenja in manjše koče, nato pa po nadaljnjem krajšem vzponu prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri Koče na Kamnem griču (naravnost Koča na Travni Gori, Nova Štifta... desno Hrib-Loški Potok...).
Slabša cesta nas v nadaljevanju vodi skozi vse bolj redek gozd, višje pa čez dokaj razgledno travnato pobočje. Kočo, katero v zadnjem delu že vidimo pred seboj, dosežemo v dobrih 5 minutah vzpona od razpotja s številnimi planinskimi tablami.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (avgust).

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču retjiski_gozd - Koča na Kamnem griču
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing