Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rateče - Zelenci -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpszelenci / Rateče - Zelenci
  

Rateče - Zelenci

 
Starting point: Rateče (865 m)
Destination: Zelenci (845 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -20 m
Altitude difference (by path): 5 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3670
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V križišču, kjer se v levo odcepi cesta v Planico, naravnost pa se nadaljuje proti Italiji, zavijemo desno ter se zapeljemo v središče Rateč, kjer na primernem mestu ob glavni avtobusni postaji parkiramo.
b) Preko MP Rateče se zapeljemo v Slovenijo, nato pa v križišču, kjer se v desno odcepi cesta proti Planici nadaljujemo levo, malo naprej v križišču pri obeležju NOB pa še enkrat levo, nato pa parkiramo na primernem mestu ob glavni avtobusni postaji.

Path description (Slovenian language):

Od avtobusne postaje se vrnemo nekaj 10 korakov nazaj, do križišča, ob katerem se nahaja obeležje NOB, od tam pa nadaljujemo naravnost v smeri zelencev. Nadaljujemo po slepi ulici, kjer hodimo mimo več hiš, mi pa po omenjeni cesti hodimo do njenega konca. Ko se cesta konča se v nekaj korakih spustimo do glavne ceste Kranjska Gora - Rateče, mi pa ji sledimo levo proti Kranjski Gori. Minuto ali dve hodimo ob glavni cesti, nato pa previdno prečimo glavno cesto in prispemo do parkirišča pri okrepčevalnici Zelenci. S parkirišča nadaljujemo po lepo urejeni turistični poti, kateri na razpotjih sledimo po levih poteh. V nekaj minutah prijetne hoje skozi gozd prispemo do Zelencev, po nekaj nadaljnjih korakih pa še do manjšega lesenega stolpa.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (oktober).

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci ratece - Zelenci
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing