Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Raabtal - Mitterkarhütte -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Carnic Alpsmitterkarhütte / Raabtal - Mitterkarhütte
  

Raabtal - Mitterkarhütte

 
Starting point: Raabtal (1500 m)
Destination: Mitterkarhütte (1973 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 473 m
Altitude difference (by path): 473 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 2792
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Čez mejni prehod Korensko sedlo se spustimo v Avstrijo, tam pa v prvem večjem križišču nadaljujemo levo v smeri vasi Podklošter/Arnoldstein. V omenjeni vasi bomo prišli do krožišča, kjer nadaljujemo desno v smeri "Hermagor". Naprej se peljemo po široki cesti, ki nas vodi skozi Ziljsko dolino. Pri kraju Mauthen nadaljujemo levo v smeri gorskega prelaza Plockenpass, nato pa po nekaj 100 m desno v smeri doline Lesachtal. Naprej se peljemo po ožji in precej ovinkasti cesti, kateri sledimo do vasi Untertilliach. Le malo za omenjeno vasjo (pri drugi avtobusni postaji) se levo navzdol odcepi sprva še asfaltirana cesta. Cesta nato preči most, za katerim se nam z leve strani priključi široka makadamska cesta. Nadaljujemo naravnost še približno 50 m, nato pa pridemo do naslednjega neoznačenega križišča, kjer nadaljujemo levo po nekoliko slabši gozdni cesti, kateri nato sledimo do ostrega desnega ovinka ob katerem je znak za prepoved nadaljnje vožnje.

Path description (Slovenian language):

Na ovinku zapustimo cesto in nadaljujemo levo po sprva lepo vidni zložni markirani planinski poti. Pot gre že po nekaj minutah v redek pas gozda, kjer v razmeroma kratkem času obide tri lovske opazovalnice. Za tretjo opazovalnico pot zavije rahlo v desno in se začne izgubljati med visokimi travami. Le nekoliko naprej pot preči gorski potok, za katerim preide v najbolj zaraščen del poti. Pot naprej se prebije čez pas zelo visoke trave, nato pa se nadaljuje po stari in precej zaraščeni mulatjeri. Tej zmerno strmi poti, ob kateri v poletnem času opazimo številne borovnice, sledimo vse do bivaka Mitterkarhütte.

Trip can be prolonged to next destinations: Steinkarspitz/Monte Antola (1 h 30 min), Monte Vancomun / Hochspitz (2 h)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte raabtal - Mitterkarhütte
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing