Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Pri Mlinču - Mangartska planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsmangartska planina / Pri Mlinču - Mangartska planina
  

Pri Mlinču - Mangartska planina

 
Starting point: Pri Mlinču (1094 m)
Destination: Mangartska planina (1295 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 201 m
Altitude difference (by path): 201 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 2160
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Preko MP Rateče se zapeljemo v Italijo, nato pa v Trbižu / Tarvisio zavijemo levo v smeri Predela / Cave del Predil. Po nekaj 100 m gremo še enkrat levo v isti smeri, nato pa v križišču ob Rabeljskem jezeru / Lago del Predil nadaljujemo naravnost po glavni cesti v smeri Slovenije (desno Nevejski preval (Na Žlebeh) / Sella Nevea). Sledi nekaj serpentin ter vožnja skozi tunel, nato pa prispemo do MP Predel, za katerim ponovno zapeljemo v Slovenijo. V nadaljevanju se pričnemo spuščati, nato pa pred mostom z največjim lokom v Julijskih Alpah (most preko Mangartskega potoka (na cestni tabli označeno most Predel 129 m)) zavijemo levo v smeri Mangarta. takoj za križiščem se odcepi stranski krak ceste, kjer je označeno parkirišče.
b) S Primorske se zapeljemo do Loga pod Mangartom, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Italiji. Še preden prispemo do MP Predel, pa za mostom Predel (most čez Mangartski potok) zavijemo desno v smeri Mangarta. Parkiramo takoj za mostom na označene parkirišču ob stranskem kraku ceste.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti, ki vodi proti Mangartskemu sedlu, mi pa se po njej vzpenjamo do prvega desnega ovinka, oz. do mesta, kjer ta preči Mangartski potok. Na omenjenem ovinku, še preden prečimo most, nadaljujemo naravnost na pešpot v smeri Mangartske planine. Pot nadaljujemo ob lepem pogledu na Mangart, po poti, ki se vzpenja vzporedno s potokom, nekoliko višje pa prečimo še plaz Stože, ki se je sprožil novembra 2000. Ko zapustimo območje plazu postopoma preidemo v gozd, skozi katerega se zmerno vzpnemo do zahodnega roba Mangartske planine.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (julij).

Trip can be prolonged to next destinations: Mangartska koča (1 h 55 min), Mangart (4 h 10 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina pri_mlincu - Mangartska planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing