Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Predkonjska - Dom na Kisovcu - through Konjska dolina

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsdom na kisovcu / Predkonjska - Dom na Kisovcu
  

Predkonjska - Dom na Kisovcu (through Konjska dolina)

 
Starting point: Predkonjska (470 m)
Destination: Dom na Kisovcu (1275 m)
Path name: through Konjska dolina
Time of walking: 3 h
Difficulty: partly demanding unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 805 m
Altitude difference (by path): 900 m
Map: Grintovci
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Author: franca
Views: 4016
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Skozi Kamnik se odpeljemo v smeri Kamniške Bistrice in žičnice na Veliko planino. Če se bomo vračali po poti mimo Svetega Primoža, parkiramo v Stahovici in nadaljujemo peš, sicer pa se zapeljemo še dobra 2 km do gostilne Pri gamsu, kjer parkiramo. Nadaljujemo po cesti čez Konjski potok (takoj pod cesto se izliva v Kamniško Bistrico) in zavijemo desno po cesti mimo hiše.

Path description (Slovenian language):

Cesta se spremeni v kolovoz, ki nas pelje skozi sotesko. Mimo strelišča gremo do ostankov mostu, kjer se kolovoz konča. Tu prečimo potok, nadaljujemo po levi strani tik ob potoku. Pot je precej zaraščena. Ko ne gre več naprej, spet prečkamo potok. Od tu naprej pot v glavnem ni označena, vendar je orientacija lahka, ker sledimo potoku. Prečkamo stranske grape (ponekod zahtevno). Ko postane desni breg potoka (na naši levi strani) lažje prehoden, se vzpnemo na gozdni hrbet in po njem naravnost navzgor, kjer naletimo na stezico, ki se je odcepila takoj pri ostankih mostu (vendar je začetek težko opazen, ker je vse močno zaraščeno). Vzpenjamo se v isti smeri, dokler na približno 1000 m ne dosežemo lovske poti, ki vodi od spodnje postaje žičnice na Veliko planino do planine Kisovec. Po njej desno. Pot poteka položno prečno na pobočje, občasno se dviga v ključih. Prečimo več grap, zadnja je grapa Konjskega potoka. Od tu strmo v ključih (Gamsove streže) do markirane poti Stahovica - Velika planina. Čez njo se spustimo po markirani na planino Kisovec in do planinskega doma.
Opisana pot je neprehodna ob visoki vodi.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu predkonjska - Dom na Kisovcu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing