Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Predgrad - Kozice -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Predgrad - Kozice

 
Starting point: Predgrad (374 m)
Destination: Kozice (741 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 367 m
Altitude difference (by path): 385 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 171
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 35
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Kočevje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Delnic. V Livoldu zapustimo glavno cesto proti Hrvaški in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Črnomlja in Vinice. V nadaljevanju se peljemo skozi naselja Mozelj, Rajndol, Knežja Lipa, Brezovica pri Predgradu, kjer cesta zavije ostro v desno, Čeplje, Zagozdac in Jelenja vas do naselja Predgrad, kjer pri cerkvi sv. Sebastjana parkiramo na parkirišču ob informativnih tablah.
b) Iz Vinice ali Črnomlja se zapeljemo do Starega trga ob Kolpi, od koder z vožnjo nadaljujemo v smeri Kočevja, mi pa se peljemo le še do Predgrada, kjer na parkirišču pred cerkvijo sv. Sebastjana parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Oznake za Kozice nas s parkirišča usmerijo na cesto, kjer kratek čas hodimo v smeri Kočevja, po nekaj 10 korakih pa za bližnjo hišo nadaljujemo levo navzdol na stransko cesto, ob kateri so oznake za Kozice. Spust se kmalu konča, cesta pa se spremeni v kolovoz, mi pa do označenega razpotja nadaljujemo brez večjih sprememb višine.
Na razpotju zapustimo kolovoz in nadaljujemo desno navzgor proti Kozicam (naravnost Dol), kjer se pričnemo strmo vzpenjati skozi gozd. Skozi gozd sledimo oznakam gozdne poti Kozice, ki je označena s hrastovim listom. Višje prehodno nekaj časa nadaljujemo po kolovozu, za breznom na Graščici, ki je globoko 23 metrov, pa se kolovoz zoži v planinsko pot. Sledi še nekaj občasno strmega vzpona skozi gozd, nato pa se nam pričnejo odpirati občasni razgledi, kjer se pot razcepi. Tako leva kot desna pot nas v nekaj minutah pripeljeta do RTV oddajnika na vrhu Kozic, kjer se nahaja vpisna skrinjica.
Za lep razgled pa je vredno nadaljevati levo v smeri razgledišča, do katerega prispemo po slabih 5 minutah spusta.
Opis in slike se nanašajo na stanje avgusta 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice predgrad - Kozice
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing