Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Praproče - Zjat -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Praproče - Zjat

 
Starting point: Praproče (416 m)
Destination: Zjat (449 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 33 m
Altitude difference (by path): 55 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 350
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Avtocesto Ljubljana - Koper zapustimo na izvozu Kastelec, nato pa sledimo oznakam za Podgorje. Še pred Podgorjem zavijemo desno na cesto v smeri naselja Praproče, pri tabli, ki označuje začetek naselja Praproče pa nadaljujemo po levi cesti in ob njej parkiramo 50 metrov naprej na označenem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se po povezovalnem kolovozu vrnemo na desno cesto, po njej pa hodimo proti središču vasi. Pri prvih hišah se v desno odcepi markirana pot k Mariji Snežni, mi pa se po cesti spustimo do spodnjega dela vasi, kjer hiše obidemo po desni obvozni cesti. Na drugi strani vasi se nahaja manjše pokopališče, obeležje NOB in označeno razpotje.
Z razpotja nadaljujemo v smeri Podpeči in Hrastovelj, mi pa gremo s ceste kmalu desno na gozdno pot. Višje prečimo nekoliko širši kolovoz ter se še kratek čas zložno do zmerno vzpenjamo, nato pa dosežemo greben Rebri, kjer se pot prične spuščati. Spust se hitro konča in sledi prečenje makadamske ceste (desno Podpeč po cesti in Črnotiče).
Sledi prečenje pašne ograje ter kratek spust. Gozd se v nadaljevanju najprej razredči, nato pa ga zamenjajo razgledni kraški travniki. Sledi še nekaj razgledne hoje po Kraškem robu, nato pa dosežemo neizrazit vrh Zjat, od koder se nam odpre lep pogled na Podpeč in okoliške hribe.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat praproce - Zjat
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing