Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Povir - Stari tabor -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Povir - Stari tabor

 
Starting point: Povir (410 m)
Destination: Stari tabor (603 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 193 m
Altitude difference (by path): 193 m
Map: Slovenska Istra - Čičarija, Brkini in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 7112
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 12
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Divača, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Divači. Iz Divače nadaljujemo v smeri proti Sežani, nato pa po nekaj kilometrih nadaljnje vožnje prispemo v kraj Povir, kjer zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo proti središču kraja. Naprej se peljemo skozi središče vasi, nato pa za nadvozom preko železniške proge zavijemo levo. V nadaljevanju se peljemo še mimo nekaj stanovanjskih hiš, nato pa se asfalt konča. Parkiramo nekaj 100 m naprej od konca vasi, na primernem mestu ob cesti.
b) Najprej se zapeljemo v Sežano, nato pa z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Divači. Ko prispemo v kraj Povir zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno proti središču kraja. Naprej se peljemo skozi središče vasi, nato pa za nadvozom preko železniške proge zavijemo levo. V nadaljevanju se peljemo še mimo nekaj stanovanjskih hiš, nato pa se asfalt konča. Parkiramo nekaj 100 m naprej od konca vasi, na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo makadamski cesti, ki se sprva zložno vzpenja skozi gozd. Gozd se kmalu spremeni v grmičevje, cesta, ki se počasi obrača proti desni pa nas pripelje na označeno križišče, kjer nadaljujemo po desni cesti v smeri Starega tabora (levo Lokev in Strmec). Od križišča naprej nadaljujemo po precej zložni cesti, le ta pa nas že kmalu pripelje do naslednjega križišča.
Nadaljujemo naravnost v smeri lažje poti na Stari tabor (levo težja pot), le ta pa nas le nekaj metrov naprej pripelje do Hudičkovega spodmola, ki je s poti oddaljen le 30 metrov.
Od spodmola naprej še nekaj časa hodimo po zložni cesti, nato pa prispemo do manjšega križišča, kjer nadaljujemo po desni, nekoliko slabši cesti. V naslednjem križišču gremo levo, nato pa pot nadaljujemo po za spoznanje bolj strmi cesti, s katere se kmalu v desno odcepi pot k še drugemu spodmolu (spodmol Šprinčnca), do katerega je 5 minut hoje. Višje se cesta konča, mi pa nadaljujemo po markirani poti, kateri se sprva z desne priključi slabše uhojena pot od jame Vilenica, še nekoliko naprej pa še pot iz vasi Lokev. Na obeh razpotjih nadaljujemo levo ter nato brez težav prispemo na razgleden vrh.

Trip can be prolonged to next destinations: Stari tabor
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor povir - Stari tabor
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing