Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Postaja (Most na Soči) - Viewpoint Široko -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjeviewpoint široko / Postaja (Most na Soči)  - Viewpoint Široko
  

Postaja (Most na Soči) - Viewpoint Široko

 
Starting point: Postaja (Most na Soči) (175 m)
Destination: Viewpoint Široko (755 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 580 m
Altitude difference (by path): 580 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: zwbgr
Views: 280
Trip rating: 4 votes
GPS track: Postaja (Most na Soči) -Viewpoint Široko
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Izhodišče je pri železniški postaji Most na Soči v kraju Postaja. Opisan je možen dostop iz dveh smeri, tretji dostop je čez Čepovan.
a) Iz Nove Gorice sledimo oznakam za Bovec in Tolmin, se zapeljemo skozi Kanal in smo nato pozorni na odcep za Most na Soči v smeri Idrije in Ljubljane. Z vožnjo nadaljujemo skozi vas Kozaršče, v središču Mosta na Soči nadaljujemo z vožnjo v smeri Ljubljane in Idrije. Po kilometru in pol na svoji desni opazimo most in usmerjevalno tablo za Lokve, Čepovan in Postajo. Prečkamo most in v bližini železniške postaje poiščemo parkirno mesto.
b) Iz smeri Idrije sledimo oznakam za Tolmin. 500 metrov za naseljem Bača pri Modreju (pred naseljem železniški viadukt prečka cesto) na svoji levi opazimo most in usmerjevalno tablo za Lokve, Čepovan in Postajo. Prečkamo most in v bližini železniške postaje poiščemo parkirno mesto.

Path description (Slovenian language):

Pot je dobro označena z usmerjevalnimi tablami in nezahtevna, vendar na nekaj odsekih kar strma. V prvem delu vodi po makadamski cesti z betoniranimi odseki, v drugem delu pa po kolovozu čez pašnike, zaradi česar je občasno pregrajena z žico.
Orientacijsko ni zahtevna.
Od železniške postaje se odpravimo naprej po asfaltni cesti po levem bregu Idrijce v smeri Čepovana, po 400 metrih sledimo cesti v ovinku pod železniškim mostom. Čez 200 metrov nas na desni strani ceste usmerjevalna tabla pri pipi s tekočo vodo usmeri proti razgledni točki na makadamsko cesto. Nadaljujemo pot po makadamski cesti do naslednjega odcepa, kjer nas tabla usmeri skrajno levo, desno je pešpot do Mosta na Soči. Kmalu se pričnemo vzpenjati, cesta je na najbolj strmih delih betonirana, brez težav ji sledimo do zaselka Klohi. Pri zadnji hiši zavijemo okoli vogala na ožji kolovoz, ki vodi čez pašnike in travnike, s katerih se začne odpirati pogled proti tolminskim hribom. Po dveh serpentinah smo pozorni, da v bukovi ogradi ne nadaljujemo poti naprej, ampak ostro v desno, kakor kaže tabla. Ko pridemo do zaselka Široko, stopimo naravnost proti objektu turistične kmetije in med hišo in hlevom mimo informativne table na greben, kjer se nam odkrije prekrasen razgled na več strani.

Trip can be prolonged to next destinations: Veliki vrh (above Lom)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko postaja_most_na_soci_ - Viewpoint Široko
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing