Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Poljana - Smolnik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankssmolnik / Poljana - Smolnik
  

Poljana - Smolnik

 
Starting point: Poljana (620 m)
Destination: Smolnik (1075 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 455 m
Altitude difference (by path): 455 m
Map: Karavanke - osrednji del 1 : 50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: heinz
Views: 8230
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce, kjer se v krožišču usmerimo na staro cesto v smeri Žirovnice in Jesenic. Po nekaj km vožnje, peljemo mimo križišča, kjer se desno odcepi cesta v Žirovnico. Ko prevozimo viadukt Završnica, opazimo na desni strani odcep, na katerega se usmerimo (zavijemo ostro desno). Že takoj naletimo na manjše križišče, kjer peljemo levo, v naslednjem (čez cca 50 m) pa desno, v smeri Završnice. Po krajšem spustu se cesta za nekaj časa nekoliko vzpne, nato pa položi, ter pripelje do mesta, kjer se v levo odcepi makadam proti Valvasorjevemu domu. Tu, v bližini parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo na makadamsko cesto, ki vodi v levo proti Valvasorjevemu domu, ter ji sledimo dobrih 5 min., nakar na levi strani ceste naletimo na vrata (zapornico) pašne ograje, katero markirana pot na tem mestu prečka. Usmerimo se torej levo čez pašnik, kjer kmalu prečkamo še potok Rečica, ter nadaljujemo proti zahodu čez travnik v gozd. Tu se kolovozna pot najprej za kratek čas dokaj strmo vzpne, nakar, ko se nam položi, naletimo na smerokaz, ki nas usmerja desno na nekoliko ožjo peščeno pot, ki kmalu zatem zavije levo proti severu. Pot se znova razširi in dobi videz starega, utrjenega, kamnitega kolovoza ali vlake. Po cca 45 min. hoje nas pripelje do ceste, po kateri nadaljujemo levo, v smeri Potoške planine (smerna tabla) nadaljnjih 5 min. Ko pridemo do malo večjega desnega ovinka, na obeh straneh ceste opazimo dve manjši rumeni oznaki "pozor energetski kabel". Tu, na levi poiščemo gozdno stezo, zapustimo cesto, ter se po poti nekoliko spustimo na širok greben, po katerem hitro pridemo pod vrh Smolnika. Sledi še nekaj korakov vzpona do odprtega travnatega vrha, kjer se na sončni legi nahajata dve večji klopci.

Trip can be prolonged to next destinations: Valvasorjev dom pod Stolom
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik poljana - Smolnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing