Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Polja - Kališje -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankskališje / Polja - Kališje
  

Polja - Kališje

 
Starting point: Polja (1028 m)
Destination: Kališje (1435 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 407 m
Altitude difference (by path): 415 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 730
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V Podkorenu zavijemo desno v smeri prelaza Korensko sedlo. Nad Podkorenom cesta zavije ostro levo, nato pa nekaj časa preči pobočja proti levi. Kakih 50 metrov pred oznako ceste 1 km, se v levo odcepi gozdna cesta, na katero zavijemo in ob njej parkiramo na primernem prostoru ob cesti.
b) Preko MP Predel se zapeljemo v Italijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Trbižu / Tarvisio in dalje Ratečam. V Ratečah nadaljujemo naravnost, nato pa v Podkorenu zavijemo levo proti Avstriji. Nad Podkorenom cesta zavije ostro levo, nato pa nekaj časa preči pobočja proti levi. Kakih 50 metrov pred oznako ceste 1 km, se v levo odcepi gozdna cesta, na katero zavijemo in ob njej parkiramo na primernem prostoru ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po gozdni cesti, ki polkrožno zavije v levo ter nas prehodno vodi ob pašniku. Cesta, ki se za ovinkom prične zložno do zmerno vzpenjati, kmalu preči še potoček Kališnik, nato pa se počasi obrača vse bolj v desno. Višje prispemo do razglednega dela, s katerega se nam odpre lep pogled proti Kranjski Gori in delu Julijskih Alp. Sledi prečenje pašne ograje, takoj za omenjenim prečenjem pa nadaljujemo desno na deloma zaraščen kolovoz, ki se vzpne prečno nad cesto. Nekaj minut se vzpenjamo po zaraščenem kolovozu, nato pa kolovoz preide v strnjen gozd, kjer je lažje prehoden. Višje, na delu, kjer se kolovoz izgubi v travah, nadaljujemo desno in v nekaj korakih se priključimo poti, ki vodi iz Rateč.
V nadaljevanju se vzpenjamo po predelu imenovanem Lomiči, kjer na več travnatih mestih opazimo stare, večinoma že precej dotrajane svisli. Med vzponom po omenjenem delu, se nam ob pogledu nazaj, večkrat odpre lep pogled na Julijske Alpe, mi pa višje dosežemo makadamsko cesto, kateri sledimo v levo (desni krak ceste se kmalu konča). Po cesti se nekaj minut vzpenjamo, nato pa prispemo do razpotja, kjer nadaljujemo po najbolj desni cesti (levo Rateče in Peč, rahlo desno Petelinjek). Od razpotja sledi le še kratek vzpon in pot nas pripelje do oddajnikov na vrhu Kališja.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (oktober).

On the way: Lomiči (1300m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje polja - Kališje
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing