Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankskoča na pikovem / Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem
  

Podpeca (Mitnek) - Koča na Pikovem

 
Starting point: Podpeca (Mitnek) (880 m)
Destination: Koča na Pikovem (992 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 112 m
Altitude difference (by path): 112 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 84
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 16
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem (do sem iz Raven na Koroškem ali iz Šoštanja preko prelaza Spodnje Sleme), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Koprivni in Podpeci. V nadaljevanju se vzpenjamo ob reki Meži, mi pa se ob njej peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Podpeci in Domu na Peci. Višje, v bližini domačije Mitnek se v desno odcepi makadamska cesta proti Koči na Pikovem. Tu parkiramo na primernem mestu v bližini križišča.
b) Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali iz Kamnika čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak)), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. V vasi Solčava zapustimo glavno cesto proti Logarski dolini in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Podolševe, prelaza Spodnje Sleme in Črne na Koroškem. V nadaljevanju cesta izgubi asfaltno prevleko, mi pa po nekaj kilometrih na križišču v Podolševi zavijemo desno proti Črni na Koroškem. Cesta, ki se v nadaljevanju v glavnem prečno vzpenja, pa nas čez čas pripelje do prelaza Spodnje Sleme. S prelaza se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo v smeri Črne na Koroške. Ko se po nekaj kilometrih spustimo v dolino, na križišču zavijemo desno proti Črni na Koroškem (levo Koprivna). Po glavni cesti se spuščamo proti Črni na Koroškem, nas pa cesta najprej vodi mimo odcepa v dolino Tople, nekoliko nižje pa še do odcepa ceste proti Podpeci in Doma na Peci. Višje, v bližini domačije Mitnek se v desno odcepi makadamska cesta proti Koči na Pikovem. Tu parkiramo na primernem mestu v bližini križišča.

Path description (Slovenian language):

Iz križišča se usmerimo na desno cesto v smeri Nagerskega in Koče na Pikovem (naravnost Mitnek in cesta, ki se nadaljuje proti Peci). Sprva hodimo skozi gozd, po nekaj minutah pa prispemo iz gozda na razgledno Nagersko, kjer stoji nekaj domačij. Za hišami se cesta vrne v gozd, mi pa po njej prispemo do cerkve sv. Helene in nekaj korakov naprej še do Koče na Pikovem.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2020.

Trip can be prolonged to next destinations: Pikov vrh, Veliki vrh (above Mežiška dolina)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem podpeca_mitnek - Koča na Pikovem
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing