Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podnanos - Sveti Miklavž above Vipava -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Podnanos - Sveti Miklavž above Vipava

 
Starting point: Podnanos (175 m)
Destination: Sveti Miklavž above Vipava (438 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 263 m
Altitude difference (by path): 300 m
Map: Nanos 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3316
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 5
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Razdrtega se peljemo po hitri cesti oz. avtocesti proti Novi Gorici ali obratno ter se usmerimo na izvoz Vipava. Ko zapeljemo z avtoceste prispemo do stare ceste, kateri sledimo v smeri Podnanosa. Ko prispemo v Podnanos zavijemo levo k bližnji osnovni šoli, pošti in trgovini. Parkiramo na večjem parkirišču pred omenjenimi objekti.

Path description (Slovenian language):

V bližini informativne table o Nanosu opazimo prve oznake za Abrama, lovsko kočo in Vojkovo kočo, ki nas usmerijo na cesto, ki se nadaljuje ob bližnjem šolskem igrišču. Za igriščem prispemo na manjše križišče, kjer nas oznake za Nanos usmerjajo desno, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, ki zavije v levo ter se pri bližnji hiši konča. Nadaljujemo čez manjši mostiček ter nato takoj za njim desno, kjer kratek čas hodimo neposredno ob vodi. Nekoliko naprej se priključimo na asfaltno cesto, le ta pa nas pripelje do manjšega križišča, kjer nadaljujemo desno, nato pa malo naprej preči še potok Močilnik. Cesta nas v nadaljevanju vodi mimo vinske kleti Furlan, za katero se naselje počasi konča. Na koncu naselja prispemo na križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri "teka" in intervencijskega dostopa do hitre ceste čez Rebrnice. Pot še naprej nadaljujemo po asfaltni cesti, le ta pa nas nekaj 10 metrov naprej pripelje na naslednje križišče, kjer ponovno nadaljujemo desno v smeri "pohoda in teka" (levo vodi cesta k bližnjim hišam). Le malo naprej se v desno odcepi pot po trasi teka, mi pa nadaljujemo po asfaltni cesti, po kateri se vzpnemo nad hitro cesto. Na drugi strani hitre ceste, katero prečimo ob robu vhoda v predor, se asfalt konča, cesta pa zavije v levo in nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo ostro desno. Z makadamske ceste se le nekaj korakov višje, sredi ostrega levega ovinka, v desno odcepi markirana pot, ki vodi proti Abramu (pot čez Konja), lovski koči Vojkovo in Vojkovi koči na Nanosu.
Z omenjenega razpotja nadaljujemo v smeri sv. Nikolaja in Gradiške Ture ter pot še naprej nadaljujemo po makadamski cesti, kateri sledimo do mesta, kjer se le ta prične spuščati.
Na mestu, kjer se cesta prične spuščati, pa se v desno odcepi kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon, po njem pa hitro prispemo na označeno razpotje. Ponovno nadaljujemo levo (desno Abram in lovska koča - pot se priključi poti, ki se je z naše odcepila v desno takoj nad hitro cesto), mi pa ob poti opazimo obvestilo, da vstopamo v območje medveda. V nadaljevanju se nekaj časa vzpenjamo po kolovozu, ki se prečno vzpenja proti levi. Pot naprej (tudi do sedaj) je razmeroma slabo markirana, le ta pa nas vodi mimo več neoznačenih razpotij. Da ne bi zašli s prave poti, je dobro, da na razpotjih izberemo tisti kolovoz, ki se prečno vzpenja proti levi. Po približno 1 uri hoje stopimo na nekoliko širšo pot (slabo cesto), kateri sledimo v levo, mi pa se po njej v 5 minutah sprehodimo do cerkvice sv. Miklavža.

Trip can be prolonged to next destinations: Hunting cottage Vojkovo, Furlanovo zavetišče pri Abramu, Sveti Hieronim, Grmada (Nanos), Vojkova koča na Nanosu
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava podnanos - Sveti Miklavž above Vipava
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing