Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podljubelj (Sroberje) - Bistriška planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsbistriška planina / Podljubelj (Sroberje) - Bistriška planina
  

Podljubelj (Sroberje) - Bistriška planina

 
Starting point: Podljubelj (Sroberje) (580 m)
Destination: Bistriška planina (1057 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 477 m
Altitude difference (by path): 510 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 128
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Podtabor, nato pa cesti sledimo v smeri proti Ljubelju. Peljemo se mimo izvoza za Tržič, mimo naselja novejših hiš, nato pa kmalu za manjšim podvozom zavijemo prvi odcep desno, kjer nadaljujemo ostro desno in se zapeljemo do bližnjega podjetja Mikro S, kjer se prične opisana pot.
Ob vračanju nazaj v smeri avtoceste je ob glavni cesti obvezna smer v desno, tako da moramo iti obrniti v Podljubelj, boljša možnost pa je, da gremo čez nadvoz, za nadvozom desno, nato pa še pred središčem Podljubelja ostro desno na glavno cesto v smeri avtoceste. Vrnemo pa se lahko tudi skozi Tržič.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča ob podjetju Mikro S se nekoliko spustimo v smeri Tržiča, na bližnjem križišču pa gremo ostro desno in se vzpnemo do nadvoza preko katerega preidemo na drugo stran glavne ceste. Na drugi strani nadvoza gremo levo na makadamsko cesto (desno Podljubelj), kjer gremo mimo Kramarjeve gube, še nekoliko naprej pa se cesta razcepi, mi pa izberemo zgornjo desno cesto (spodnja cesta vodi do Kajžerjeve gube), ki le malo naprej preide v gozd ter se prične prečno vzpenjati. Višje prispemo do križišča, kjer nadaljujemo levo (desno Bistriška planina - po cesti). Sledi še nekaj minut prečnega vzpona, ko pa v desnem ovinku dosežemo neizrazit stranski greben, pa nadaljujemo desno na kolovoz, ki se prične strmo vzpenjati. Kolovoz se nekoliko višje razcepi, mi pa izberemo desni kolovoz, kateremu se kmalu z leve priključi markirana pot iz Tržiča.
V nadaljevanju se prečno vzpenjamo proti desni, hodimo pa po slabšem kolovozu, ki nas vodi čez strmejše pobočje. Na vrhu strmega dela se nam od spominskega obeležja odpre lep pogled v smeri Storžiča, mi pa nadaljujemo po zložni poti, ki se le malo naprej priključi cesti, katero smo nižje na križišču zapustili oz. smo šli levo.
Cesto dosežemo ravno na delu, kjer se le ta spremeni v kolovoz, s kolovoza pa gremo že hitro levo na markirano pot, ki se nadaljuje skozi gozd. Skozi gozd na nekaj manjših razpotjih sledimo markacijam, nato pa se vrnemo na kolovoz, po katerem se še kratek čas zmerno vzpenjamo, za tem pa se postopoma pričnemo spuščati in hitro dosežemo gozdno cesto, kateri sledimo v desno. Sledi zložna hoja ob robu Bistriške planine, ko dosežemo cesto Brezje pri Tržiču - Bistriška planina pa gremo desno. Sledi nekaj rahlega vzpona in na neurejenem parkirišču nadaljujemo desno na planino, preko katere se vzpnemo do planšarije na Bistriški planini.
Opis in slike se nanašajo na stanje oktobra 2020.

Trip can be prolonged to next destinations: Breška planina, Lešanska planina, Koča na Dobrči, Dobrča, Šentanski vrh
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina podljubelj_sroberje - Bistriška planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing