Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podljubelj (Pod Košuto) - Zajmenove peči -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankszajmenove peči / Podljubelj (Pod Košuto) - Zajmenove peči
  

Podljubelj (Pod Košuto) - Zajmenove peči

 
Starting point: Podljubelj (Pod Košuto) (820 m)
Destination: Zajmenove peči (1745 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 45 min
Difficulty: difficult pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 925 m
Altitude difference (by path): 925 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 613
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 38
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na razcepu Podtabor ter z vožnjo nadaljujemo po hitri cesti proti Tržiču in MP Ljubelj. Za odcepom za Tržič sledimo glavni cesti proti Avstriji do odcepa za Podljubelj, ko zapustimo glavno cesto pa iz bližnjega križišča nadaljujemo levo, v nadaljevanju pa sledimo oznakam za Dom na Kofcah in Karami. V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči se asfaltni cesti, kateri sledimo do križišča, kjer se ločita cesti za Dom na Kofcah in Karami. Ob omenjenem križišču se prične opisana pot, parkiramo pa nekje v bližini na primernem mestu.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo levo na kolovoz, ki se prečno vzpne skozi gozd, po nekaj minutah pa zavije levo in postane precej strm. Višje sledi nekaj daljših serpentin, na razpotjih pa sledimo širšemu kolovozu. Čez čas dosežemo greben na Vodalah, kolovoz pa se nato nadaljuje po in občasno ob grebenu. Na delu, kjer kolovoz poteka po grebenu, bomo opazili manjši možic, kjer s kolovoza nadaljujemo na greben, po katerem nadaljujemo pot (če zgrešimo možic lahko kolovoz zapustimo tudi pri manjšem koritu in od tam levo do grebena).
Od mesta, ko zapustimo kolovoz se najprej vzpnemo skozi pas mlajših smrek, nato pa sledimo grebenu, kjer se občasno, da slediti slabši stezi.
Vzpon nadaljujemo po slabši stezici, ki se sem ter tja povsem izgubi, ob njej pa opazimo nekaj možicev. Ves čas se strmo vzpenjamo v približno isti smeri, greben pa postaja vse manj izrazit, pobočje pa vse bolj strmo. Višje se občasna steza skoraj povsem izgubi, posamezni možici pa nas usmerijo nekaj korakov v levo, kjer dosežemo nekakšen travnat žleb, po katerem nadaljujemo vzpon. Travnato pobočje prekinjajo občasni pasovi redkega gozda ali ruševja, smer vzpona pa ostaja enaka, se pravi naravnost navzgor. Krajše skalnate pečine obidemo po levi strani in čez strme trave in ruševje dosežemo greben Zajmenovih peči, od koder se nam odpre lep razgled. Če smo greben dosegli levo od vrha, nadaljujemo desno in ob lepih razgledih dosežemo klopco in nekaj korakov naprej še vrh Zajmenovih peči.
Opis in slike se nanašajo na stanje septembra 2018 in novembra 2020.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči podljubelj_pod_kosuto - Zajmenove peči
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing