Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podljubelj (Lajb) - Zajmenove peči -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankszajmenove peči / Podljubelj (Lajb) - Zajmenove peči
  

Podljubelj (Lajb) - Zajmenove peči

 
Starting point: Podljubelj (Lajb) (770 m)
Destination: Zajmenove peči (1745 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 50 min
Difficulty: difficult pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 975 m
Altitude difference (by path): 975 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 940
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na razcepu Podtabor, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti MP Ljubelj. V nadaljevanju se peljemo mimo odcepa za Bistrico pri Tržiču, višje pa še mimo odcepa za Podljubelj. Nekoliko za oznako ceste 4,5 km, pa za podvozom zavijemo desno in nato še enkrat desno v Podljubelj. Parkiramo na primernem mestu ob tabli, ki označuje začetek Podljubelja.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po lokalni cesti, ki vodi v smeri središča Podljubelja, mi pa po njej hodimo do zaselka Črni Gozd, do zaselka pa prispemo po dobrih 5 minutah lahkotne hoje po asfaltni cesti.
Pri omenjenem zaselku nadaljujemo levo na slabšo gozdno cesto, ki se ob robu gozda razcepi na dva kolovoza. Nadaljujemo po levem kolovozu, ki nas v nadaljevanju vodi ob robu travnika, na naslednjem razcepu pa gremo naravnost (desni kolovoz po južni strani obide Rjavko 998 m in tudi po njem je možno priti na Zajmenove peči). Kolovoz se le malo naprej še enkrat razcepi, mi pa tokrat nadaljujemo desno, tako da postopoma preidemo v dolinico severno od Rjavke. Sledi vzpon po kolovozu, ki se dokaj strmo vzpenja skozi gozd, višje pa se prehodno razcepi v levega manj strmega in desnega bolj strmega. Višje se kolovoza združita, nato pa na manjšem razpotju nadaljujemo po desnem širšem kolovozu, ki nas iz doline povede na pobočje. Sledi prečni vzpon proti desni, pri tem pa nas pot vodi preko grebena severovzhodno od Rjavke. Kolovoz nekoliko naprej naredi levo serpentino, sledi pa še nekaj manjših razpotij, kjer sledimo širšemu kolovozu. Višje dosežemo stranski južni neizrazit greben, ki se z Zajmenovih peči spušča proti dolini. Na omenjenem mestu se kolovoz konča, mi pa nadaljujemo nekaj 10 korakov prečno proti desni, kjer se na neizrazitem grebenu pojavi slabša stezica (tu se priključimo poti z drugih izhodišč). Vzpon nadaljujemo po slabši stezici, ki se sem ter tja povsem izgubi, ob njej pa opazimo nekaj možicev. Ves čas se strmo vzpenjamo v približno isti smeri, greben pa postaja vse manj izrazit, pobočje pa vse bolj strmo. Višje se občasna steza skoraj povsem izgubi, posamezni možici pa nas usmerijo nekaj korakov v levo, kjer dosežemo nekakšen travnat žleb, po katerem nadaljujemo vzpon. Travnato pobočje prekinjajo občasni pasovi redkega gozda ali ruševja, smer vzpona pa ostaja enaka, se pravi naravnost navzgor. Krajše skalnate pečine obidemo po levi strani in čez strme trave in ruševje dosežemo greben Zajmenovih peči, od koder se nam odpre lep razgled. Če smo greben dosegli levo od vrha, nadaljujemo desno in ob lepih razgledih dosežemo klopco in nekaj korakov naprej še vrh Zajmenovih peči.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (september).

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči podljubelj_lajb - Zajmenove peči
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing