Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podljubelj / Unterloibl - Singerberg / Žingarica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankssingerberg / žingarica / Podljubelj / Unterloibl - Singerberg / Žingarica
  

Podljubelj / Unterloibl - Singerberg / Žingarica

 
Starting point: Podljubelj / Unterloibl (518 m)
Destination: Singerberg / Žingarica (1589 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1071 m
Altitude difference (by path): 1085 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 415
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Preko MP Ljubelj se zapeljemo v Avstrijo, kjer se po glavni cesti proti Celovcu / Klagenfurt, peljemo do naselja Podljubelj / Unterloibl, kjer proti koncu naselja parkiramo na parkirišču ob pokopališču. Pokopališče se nahaja na levi strani glavne ceste, parkirišče pa na desni strani.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo ob glavni cesti proti Ljubelju, kjer nas kmalu za tem, ko se naselje konča, pot vodi mimo večje kapelice in odcepa k bližnjemu kamnolomu. Nadaljujemo naravnost, levo pa gremo preden se začne naselje Podgora / Unterbergen. Pot naprej nas vodi po z zapornico zaprti gozdni cesti, le ta pa se zmerno vzpenja po severovzhodnem pobočju. Med vzponom se nam nekajkrat odpre lep razgled proti okoliškim krajem in goram, za prelomnico pa pot preide na severna pobočja Žingarice. Nekoliko naprej se nam odpre še lep pogled v smeri Celovca, cesta pa se položi in nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo rahlo levo (desno navzdol Žingar / Singerbauer).
Za križiščem se pot ponovno prične vidneje vzpenjati, cesti pa na nekaj križiščih sledimo po tisti cesti, ki je videti glavna oz. širša.
Višje, na nadmorski višini približno 1200 m, se cesta obrne proti zahodu, nato pa se nekaj časa nadaljuje v rahlem vzponu. Nekaj minut še hodimo po cesti, nato pa dosežemo markirano pot Trnje - Žingarica.
Na omenjenem mestu zapustimo cesto in z vzponom nadaljujemo po markirani poti, ki v nadaljevanju še nekajkrat preči gozdno cesto, nato pa se prične strmo vzpenjati v številnih okljukih. Višje pot zavije nekoliko desno ter se prehodno še strmeje vzpne. Sledi prečenje pašne ograje, kjer pot doseže greben, se položi in zavije desno.
Sledi še manj kot 5 minut hoje in pot nas pripelje na vrh Žingarice, za lep razgled pa se je vredno sprehoditi še nekaj 10 korakov naprej.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (junij).

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica podljubelj___unterloibl - Singerberg / Žingarica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing