Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podbrdo - Koča na Petrovem Brdu - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskoča na petrovem brdu / Podbrdo - Koča na Petrovem Brdu
  

Podbrdo - Koča na Petrovem Brdu (by road)

 
Starting point: Podbrdo (508 m)
Destination: Koča na Petrovem Brdu (804 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 296 m
Altitude difference (by path): 300 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3440
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 49
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Železnikom, Podbrdu in Tolminu. Ko prispemo v Podbrdo parkiramo na primernem mestu v središču kraja.
b) S ceste Idrija - Most na Soči, pri kraju Bača pri Modreju zavijemo desno, oz. levo, če prihajamo iz smeri Posočja in z vožnjo nadaljujemo proti Podbrdu. Ko prispemo v Podbrdo parkiramo na primernem mestu v središču kraja.

Path description (Slovenian language):

Iz središča Podbrda nadaljujemo ob glavni cesti proti Železnikom, kjer nas pot sprva vodi mimo vrtca in OŠ Simona Kosa Podbrdo. Nekaj 10 m naprej, na manjšem križišču nadaljujemo levo proti župnijski cerkvi sv. Miklavža v Podbrdu, kjer nasproti TIC-a Podbrdo opazimo prve planinske smerne table za Bačo pri Podbrdu in Vrh Bače (v bližini so tudi oznake za gorski maraton 4 občin (GM4O)). Nekoliko naprej cesta po kateri hodimo zavije nekoliko levo preko manjšega mostička (naravnost pokopališče) ter se prične prečno vzpenjati nad strugo reke Bače. Asfalt se kmalu konča, cesta pa nas za lesenim znamenjem pripelje do označenega razpotja, kjer se v levo odcepi označena pešpot, mi pa še naprej nadaljujemo po cesti, ob kateri so še naprej oznake za GM4O. Na manjši izravnavi cesta zavije desno ter se razcepi na dva dela. Po levi poti (sprva cesti) je možno priti do naselja Bača pri Podbrdu, mi pa tudi tu nadaljujemo naravnost, tokrat po cesti, ki postopoma preide na levi breg reke Bače. Nekoliko naprej, na križišču, ob katerem sta dve klopci, trasa poti GM4O zavije levo, mi pa nadaljujemo po desni cesti, ki se še naprej prečno vzpenja. Na levem ovinku, kjer pot preide na južna pobočja Kramarjevega griča, se nam z desne priključi še markirana pešpot iz Podbrda. Še naprej nadaljujemo po cesti, katera se prečno vzpenja, z nje pa se nam občasno odpre nekaj razgleda proti Podbrdu, Kalarskem brdu in pobočjem Porezna. Višje se gozd konča in cesta nas pripelje na senožeti Petrovega Brda. Za kozolcem, katerega bomo opazili na levi, pa na manjšem križišču nadaljujemo levo. Nekaj korakov naprej stopimo do parkirišča, ki se nahaja pod Domom upokojencev Petrovo Brdo. Na koncu parkirišča nadaljujemo desno, nato pa se mimo kapelice sprehodimo do glavne ceste. Glavni asfaltni cesti sledimo v levo, le ta pa nas vodi skozi podvoz pod kamnitim oz. deloma tudi lesenim mostom. Na drugi strani podvoza nadaljujemo levo in že smo pri Planinskem domu na Petrovem Brdu.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu podbrdo - Koča na Petrovem Brdu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing