Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Plavje - Tinjan -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Plavje - Tinjan

 
Starting point: Plavje (96 m)
Destination: Tinjan (374 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 278 m
Altitude difference (by path): 290 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 600
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S primorske avtoceste, pri razcepu Srmin sledimo oznakam za Škofije in Ankaran, nato pa zapeljemo na izvoz Škofije. Iz bližnjega krožišča zapeljemo v smeri Škofij, nato pa se peljemo do središča kraja, kjer na križiščih nadaljujemo po glavni cesti. Ko se cesta prične spuščati, pa bomo zavili desno v smeri naselja Plavje. V Plavjah, pri cerkvi sv. Lucije in sv. Roka se prične opisana pot, parkiramo pa najlažje kakih 200 metrov naprej v smeri Trsta, na parkirišču ob pokopališču.

Path description (Slovenian language):

Od mesta, kjer smo parkirali se najprej sprehodimo do cerkve sv. Lucije in sv. Roka, nato pa se usmerimo na stransko cesto, ki se vzpne po desni strani cerkve. Pot nas nato vodi še mimo športnega igrišča in hiše v kateri je bil ustanovljen prvi odbor osvobodilne fronte v slovenski Istri. Nadaljujemo še mimo nekaj hiš, nato pa za ekološkim otokom nadaljujemo na levo zgornjo cesto, ki se prične strmeje vzpenjati. Naselje Plavje se kmalu konča, cesta pa nas višje pripelje do Urbancev, kjer gremo še mimo nekaj hiš in kapelice. Malo za kapelico se asfalt in vas končata, cesta pa nas vodi prečno po pobočjih vrha z zanimivim imenom Kava (303 m). Na manjšem križišču nadaljujemo naravnost po širši cesti, sledi pa še kratek lahkoten spust ter prečenje trase visokonapetostnega daljnovoda.
Pod daljnovodom nadaljujemo rahlo desno, ko pa gre cesta v gozd, jo zapustimo in nadaljujemo desno na stezo, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Sledi nekajminutni večinoma prečni vzpon po stezi, ki jo za spust uporabljajo tudi kolesarji, zato dodatna previdnost ni odveč. Malo naprej dosežemo kolovoz, kateremu sledimo v desno, v nadaljevanju pa nas spremljajo tudi markacije, saj smo se priključili na pot iz Ospa in Dekanov.
Sledi še kratek vzpon po kolovozu, nato pa dosežemo razgledišče, s katerega se nam odpre lep pogled proti Ospu, Osapski steni, Socerbu in okoliškim hribom.
Tu pot zavije levo in se mimo manjšega pokopališča vzpne na vrh Tinjana.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).

On the way: Urbanci (280m)
Trip can be prolonged to next destinations: Ankaran
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan plavje - Tinjan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing