Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planinski dom pod Ježo - Deveti konfin -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjedeveti konfin / Planinski dom pod Ježo - Deveti konfin
  

Planinski dom pod Ježo - Deveti konfin

 
Starting point: Planinski dom pod Ježo (740 m)
Destination: Deveti konfin (930 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 190 m
Altitude difference (by path): 200 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4196
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Nove Gorice se peljemo proti Tolminu ali obratno, mi pa cesti sledimo do kraja Ročinj, kjer nas oznake za Kambreško usmerijo levo (iz smeri Tolmina pa desno). Po 4 km pridemo na Kambreško, mi pa v križišču sredi vasi zavijemo desno proti Srednjemu in Livku. Naprej se peljemo po sprva še asfaltni cesti, nato pa se ta spremeni v makadam in nas pripelje do Planinskega doma pod Ježo, kjer na primernem mestu ob cesti parkiramo.
Do izhodišča lahko pridemo tudi s prelaza Solarji, do prelaza pa iz Volč ali Livka.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča ob Planinskem domu pod Ježo najprej prečimo makadamsko cesto, nato pa se usmerimo na pešpot v smeri Očne, Na gradu in Ježe. Pot gre takoj od ceste v gozd, skozi katerega se prične strmo vzpenjati. Po približno 15 minutah hoje se pot položi in nas pripelje na označeno razpotje, kjer se v desno odcepi pot na Očno in Deveti konfin (ob razpotju je oznaka le za Očno).
Nadaljujemo v omenjeni smeri (naravnost Ježa) ter pot nadaljujemo po vse bolj zaraščeni stezici. Po nekaj minutah se pri podrti smreki steza povsem izgubi, mi pa sledimo markacijam, saj nas te hitro pripeljejo do širokega kolovoza, kateremu pa sledimo v desno. Po nekaj korakih hoje po kolovozu pa prispemo do mesta, kjer se v levo odcepi označena pot na Deveti konfin. Tu nadaljujemo levo ter se po krajšem vzponu povzpnemo na manjše sedelce, kjer nadaljujemo levo. Sledi le še kratek vzpon skozi gozd in zmerno strma pot nas pripelje na vrh.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin planinski_dom_pod_jezo - Deveti konfin
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing