Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planina Smrečica (Poglajnov rovt) - Rečiška planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsrečiška planina / Planina Smrečica (Poglajnov rovt) - Rečiška planina
  

Planina Smrečica (Poglajnov rovt) - Rečiška planina

 
Starting point: Planina Smrečica (Poglajnov rovt) (1075 m)
Destination: Rečiška planina (1265 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 190 m
Altitude difference (by path): 295 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 192
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z Bleda ali Jesenic se zapeljemo na Zatrnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Pokljuki. Za Zatrnikom zapeljemo prvo vozno cesto levo (t.j. pri oznaki ceste med 5,5 km in 6,0 km), nato pa se peljemo še nekaj 100 m, do prvega večjega desnega ovinka. Za ovinkom se v levo odcepi cesta, ki se spusti do planine Smrečica, mi pa le malo naprej parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se zložno vzpenja, za daljšim levim ovinkom, kjer tudi zapustimo traso nekdanje smučarske proge smučišča Zatrnik, pa se cesta preneha vzpenjati, občasno pa se v nadaljevanju tudi nekoliko spusti. Med hojo po cesti nato prečimo še traso nekdanje vlečnice Berjanca in nekoliko naprej še smučarsko progo Berjanca, nam pa se še nekoliko naprej odpre nekaj razgleda proti Karavankam. Za prehodnim razglednim delom dosežemo markirano pot Bled (Zaka) - Pokljuka, mi pa nadaljujemo desno po kolovozu do bližnje lovske koče.
Lovsko kočo obidemo po levi strani ter s hojo nadaljujemo po slabši cesti. Ko cesta zavije nekoliko v desno, nadaljujemo naravnost na markiran kolovoz, v nadaljevanju pa sledimo markacijam in se vzpnemo do nekdanjega smučišča Zatrnik, kjer se pričnemo spuščati (če nadaljujemo desno se lahko v minuti ali dveh povzpnemo na vrh smučišča Berjanca, od koder se odpre lep pogled, ki seže vse do Triglava). Sledi krajši spust, nato pa prečimo gozdno cesto in nadaljujemo po markiranem kolovozu. Kolovoz se kmalu razcepi, mi pa izberemo zgornjo desno pot, ki se v nadaljevanju vzpenja skozi smrekov gozd. Nekaj minut višje gremo s kolovoza levo na markirano pot, le ta pa se kmalu prične spuščati do severovzhodnega dela Rečiške planine. Sledi hoja po Rečiški planini, kjer gremo mimo nekaj koč.
Izhodišče - lovska koča 0:50, L.k. Mali Vokel - Berjanca 0:10, Berjanca - Rečiška planina 0:35.

On the way: Hunting cottage Mali Vokel (1193m), Berjanca (1264m)
Trip can be prolonged to next destinations: Grajska planina (Ribšca), Zgornji Goreljek (Pokljuka)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Rečiška planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing