Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planina Lom - Kobilja glava -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskobilja glava / Planina Lom - Kobilja glava
  

Planina Lom - Kobilja glava

 
Starting point: Planina Lom (1090 m)
Destination: Kobilja glava (1475 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 385 m
Altitude difference (by path): 385 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 8642
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Med Mostom na Soči in Tolminom opazimo oznake za vas Poljubinj, ki nas usmerijo na stransko cesto po kateri kmalu pridemo v omenjeno vas. Z vožnjo nadaljujemo po vzpenjajoči cesti, ki nas nekoliko višje pripelje v vas Ljubinj, kjer nadaljujemo levo v smeri koče na planini Razor in planine Stador. Naprej se vzpenjamo po ozki, strmi in asfaltirani cesti, ki nas čez čas pripelje do mesta, kjer se ostro v desno odcepi cesta proti koči na planini Stador in vzletišču Kobala. Tu nadaljujemo naravnost in cesti sledimo še dober km, vse dokler ne bomo ob cesti opazili oznake TNP, pred katero parkiramo na manjšem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Od table TNP nadaljujemo po cesti, le ta pa nas hitro pripelje do planine Lom, na kateri stoji večje število koč. Na začetku planine, takoj za spomenikom NOB cesta zavije desno, mi pa ji sledimo le še nekaj korakov, nato pa na desni strani opazimo široko nemarkirano stezico, ki se vzpne mimo koč do prostranega in razmeroma strmega travnatega pobočja planine Lom.
Čez omenjeno travnato pobočje vodi več manjših stezic, ki se višje združijo in nas nato višje pripeljejo do zgornjega roba planine. Naprej le ena pot preči kratek pas gozda in nas za tem pripelje na širok greben po in ob katerem se nato vzpenjamo. Vse bolj razgledna in na posamezne odseke nekoliko slabše vidna pot, nas kmalu pripelje na neizrazit Vrh Klonic (1343 m), s katerega se nam odpre čudovit razgled.
Nadaljujemo po prijetni stezi, ki se še naprej nadaljuje po zelo razglednem grebenu. Pot naprej se nekoliko položi in nas mimo manjšega napajališča za živali pripelje do razpotja, kjer se nam z desne priključi markirana pot s planine Stador. Nadaljujemo naravnost in v manj kot 5 minutah nadaljnje hoje stopimo na vrh Kobilje glave.

On the way: Vrh Klonic (1343m)
Trip can be prolonged to next destinations: Jalovnik
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava planina_lom - Kobilja glava
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing