Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planina Kuk - Vrh Krnic - via Vogel

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsvrh krnic / Planina Kuk - Vrh Krnic
  

Planina Kuk - Vrh Krnic (via Vogel)

 
Starting point: Planina Kuk (1150 m)
Destination: Vrh Krnic (1896 m)
Path name: via Vogel
Time of walking: 2 h 55 min
Difficulty: easy marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 746 m
Altitude difference (by path): 785 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1010
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 46
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Med Mostom na Soči in Tolminom se odcepi cesta v Poljubinj. Iz Poljubinja se peljemo naprej proti vasi Ljubinj, kjer za cerkvijo zavijemo levo proti planini Razor in Stador. Cesta nas pripelje do parkirišča na planini Stador, kjer je v bližini planinski dom. Mi se peljemo naprej na planino Lom in naprej po cesti za oznakami planina Razor. Na višini 1150 m pridemo na planino Kuk, kjer je parkirišče na katerem parkiramo. Nadaljnja vožnja je prepovedana.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po za promet zaprti cesti, ki nas po nekaj deset korakih pripelje na planino Kuk, kjer si v poletnem času lahko kupimo domače mlečne izdelke (kislo mleko, sir, skuta). Cesta se naprej prične zložno vzpenjati in nas čez čas pripelje do naslednje rampe. Za rampo gre pot v gozd in se skoraj neznatno vzpenja, občasno pa se pot celo rahlo spusti. Po eni uri hoje pa nas pot pripelje na planino Razor, kjer se nahaja planinski dom.
Od koče nadaljujemo v smeri Globokega, Vogla, Vrha nad Škrbino... po poti, ki preči pas gozda, nato pa se na zložnem travnatem pobočju razcepi.
Z razpotja nadaljujemo desno (naravnost Vrh nad Škrbino in Dom na Komni) ter se pričnemo zmerno vzpenjati. Pot se hitro vrne v gozd in nas pripelje do naslednjega razpotja.
Ponovno nadaljujemo desno v smeri Vogla (levo Globoko) ter se postopoma pričnemo strmeje vzpenjati. Gozd hitro zapustimo, nato pa se pričnemo vzpenjati po postopoma bolj strmem pobočju. Ob lepih pogledih na Tolminsko, višje dosežemo jugozahodni hrbet Vrha Krnic, kjer se pot prehodno položi in zavije levo. Pot naprej se prečno vzpenja ter nas vodi nad Krnico ter po pobočjih Vrha Krnic. Za prečenjem manjše dolinice, kjer se v levo odcepi neoznačena stezica, ki vodi na sedelce med omenjenim vrhom in Voglom, pot preide na pobočja Vogla, kjer se prečno vzpne čez strmo pobočje. Višje dosežemo greben Vogla, kjer pot zavije levo (desno Žabiški Kuk). Sledi še dobrih 10 minut vzpona in razgledna pot nas pripelje na 1922 metrov visok vrh Vogla.
Z vrha Vogla nadaljujemo levo ter se po grebenu v nekaj minutah spustimo do sedla med Voglom in Vrhom Krnic. Tu se markirana pot nadaljuje v desno, mi pa nadaljujemo naravnost po neoznačeni stezici, po kateri se v dveh, treh minutah povzpnemo na Vrh Krnic.
Izhodišče - planina Razor 1:00, planina Razor - Vogel 1:45, Vogel - Vrh Krnic 10 minut.

On the way: Koča na planini Razor (1315m), Vogel (1922m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic planina_kuk - Vrh Krnic
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing