Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Pivka - Šilentabor -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Pivka - Šilentabor

 
Starting point: Pivka (565 m)
Destination: Šilentabor (751 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 186 m
Altitude difference (by path): 230 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5954
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 45
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper, se usmerimo na izvoz Postojna, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Ilirske Bistrice. Le malo za krajem Pivka, oz. tik preden gre cesta skozi podvoz pod železniško progo, pa zavijemo desno in parkiramo na parkirišču med železnico in glavno cesto.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se najprej sprehodimo do glavne ceste, jo previdno prečimo, nato pa se usmerimo na makadamsko cesto v smeri Primoža, Snežnika in Šilentabora. Cesta se najprej vzpne skozi gozd, nato pa se položi in nas iz gozda pripelje na večji travnik. Tu se v desno odcepi pot k muzeju, mi pa nadaljujemo po cesti v smeri utrdb. Cesta se nato vrne v gozd ter se ponovno prične zmerno vzpenjati. Nekoliko višje se sredi levega ovinka se v desno odcepi markirana pešpot na Šilentabor.
Nadaljujemo v omenjeni smeri (levo Primož 10 minut) ter se pričnemo prečno spuščati skozi pas grmičevja in nizkega gozda. Po krajšem spustu se priključimo kolovozu, le ta pa nas ob robu pašnikov pripelje na označeno razpotje, kjer se levo navzdol odcepi pot oz. slabša cesta k bližnji vasi Parje.
Tu nadaljujemo rahlo desno in pot nadaljujemo ob mrežasti ograji do naslednjega razpotja, le tega pa dosežemo že po minuti nadaljnje hoje. Tokrat nadaljujemo levo ter se še naprej vzpenjamo ob ograji, mi pa na naslednjih razpotjih sledimo markacijam in oznakam za Šilentabor. Višje se pot položi ter nas iz gozda pripelje na večji razgleden travnik, kjer na razpotju nadaljujemo rahlo levo. Nekaj časa še nadaljujemo čez travnik, s katerega je lep pogled na Šilentabor, nato pa se kolovoz, po katerem hodimo spremeni v širšo makadamsko cesto, po kateri se v nekaj minutah povzpnemo v vas Šilentabor. V vasi nadaljujemo desno ter se mimo vpisne skrinjice in oddajnikov v nekaj minutah sprehodimo do razglednega vrha.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor pivka - Šilentabor
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing