Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Piano Fiscalino / Fischleinboden - Rudihütte -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Dolomitesrudihütte / Piano Fiscalino / Fischleinboden - Rudihütte
  

Piano Fiscalino / Fischleinboden - Rudihütte

 
Starting point: Piano Fiscalino / Fischleinboden (1454 m)
Destination: Rudihütte (1950 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 496 m
Altitude difference (by path): 496 m
Map: Tabacco 10 1:25.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 640
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Ljubljane skozi karavanški predor do Spittala. Naprej se peljemo proti Lienzu, kjer v krožišču nadaljujemo v smeri kraja Sillian in Italije. Na italijanski strani meje, hitro pridemo do kraja San Candido, kjer nadaljujemo levo v smeri turističnega kraja Sesto / Sexten. Le malo za krajem Sesto pridemo v San Giuseppe / Moss, kjer nas oznake za Val Fiscalina / Fischleintal usmerijo desno. Naprej se peljemo po vzpenjajoči cesti, kateri sledimo do velikega plačljivega parkirišča (3€ za parkiranje daljše od 6 ur, sicer 0,5€ na uro – avgust 2015).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vrnemo po glavni cesti nekaj deset metrov nazaj kjer je označeno razpotje. Usmerimo se desno (proti vzhodu) na makadamski kolovoz za oznakami »Prati di Croda Rossa«. Po kratkem vzponu se desno odcepi pot imenovana Strada degli Alpini, mi pa še naprej nadaljujemo naravnost po makadamskem kolovozu. Kolovoz tu poteka ob potoku in ga kmalu tudi preči. V nadaljevanju se nato pričnemo nekoliko strmeje vzpenjati in kolovoz preide v stezo. Tu hodimo po levi strani doline in se kmalu pričnemo vzpenjati v ključih. Občasno se nam odpre lep razgled proti vrhu Punta dei Tre Scarperi, pot pa nas vodi tudi mimo križa in nekaj klopi. Gozd je tu razmeroma redek in odpre se nam tudi pogled proti krožno kabinski žičnici, ki pelje proti koči Rudihütte. Pot nato zavije rahlo v levo in nas pripelje do označenega razpotja. Nadaljujemo desno po strmejši pot, tudi po levi pa se pride do zgornje postaje žičnice.
Od razpotja nato nekaj časa hodimo ob žičnici in se pričnemo strmo vzpenjati. Ko se približamo smučišču postane pobočje še bolj strmo. Tu se vzpenjamo po strmih stopnicah vse do položnejših pobočij v bližini zgornje postaje žičnice.
Na razpotju kjer se desno odcepi makadamska cesta proti koči Rifugio Prati di Croda Rossa (Rotwandwiesenhütte), nadaljujemo naravnost mimo zgornje postaje žičnice. Ob razglednih travnatih pobočjih nato kmalu dosežemo kočo Rudihütte.

Trip can be prolonged to next destinations: Croda Rossa di Sesto (3 h 45 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte piano_fiscalino___fischleinboden - Rudihütte
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing