Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Passo Pordoi - Rifugio Forcella Pordoi -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Dolomitesrifugio forcella pordoi / Passo Pordoi - Rifugio Forcella Pordoi
  

Passo Pordoi - Rifugio Forcella Pordoi

 
Starting point: Passo Pordoi (2239 m)
Destination: Rifugio Forcella Pordoi (2848 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 609 m
Altitude difference (by path): 609 m
Map:
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 3495
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 24
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Cortino d'Ampezzo (do sem lahko čez MP Rateče ali Predel do Trbiža / Tarvisio in nato po avtocesti v smeri Vidma / Udine do izvoza Tolmezzo. Iz Tolmezza cesti sledimo v smeri naselja Ampezzo in gorskega prelaza Passo della Mauria. Cesta se nato spusti in nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo levo (možno tudi desno) v smeri Cortine d'Ampezzo. V vseh naslednjih križiščih se držimo oznak za Cortino d'Ampezzo. V Cortini d'Ampezzo nato sledimo oznakam za alpski prelaz Passo di Falzarego. Na omenjenem prelazu pridemo do križišča, kjer nadaljujemo po levi cesti v smeri Marmolade in naselja Arabba (desno Alta Badia). Cesta se naprej kar nekaj časa spušča, nato pa nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri prelaza Passo Pordoi (levo Marmolada). Razmeroma široki in vzpenjajoči cesti sledimo vse do omenjenega prelaza, kjer parkiramo na velikem parkirišču.
Dostop s Primorske: Peljemo se po avtocesti v smeri Padove, a le do avtocestnega križišča, kjer nadaljujemo v smeri mesta Veneto in Belluno. V bližini Belluna se avtocesta konča, mi pa cesti naprej sledimo v smeri mesta Belluno, kjer v večjem križišču nadaljujemo desno v smeri mesteca Agordo. Od omenjenega mesteca naprej pa sledimo oznakam za naselje Arabba in alpski prelaz Passo Pordoi, ki je tudi izhodišče za našo turo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča najprej previdno prečimo cesto, nato pa se usmerimo na pot št. 627 (smer Piz Boe). Pot se najprej nekoliko strmeje vzpne čez razgledno travnato pobočje, nato pa se ta položi in nas pripelje v bolj kamnit svet. Pot naprej zavije rahlo proti levi in se ponovno začne strmeje vzpenjati. Po nekaj minutah nadaljnje hoje dokončno zapustimo travnata pobočja, pot pa preide v gruščnat svet, čez katerega se vzpenjamo po precej široki poti. Pot se višje še enkrat položi in nas pripelje na označeno razpotje.
Nadaljujemo naravnost po poti št. 627 v smeri koče Rifugio Forcella Pordoi in Rifugio Boe (desno Ferrata C. Piazzetta). Pot naprej preide na vse bolj strmo melišče, ki nam vzame kar nekaj energije. Tej poti, ki je v zgornjem delu tudi izpostavljena padajočemu kamenju, nato sledimo vse do planinske koče Rifugio Forcella Pordoi, le to pa dosežemo, ko se vzpnemo na vrh že omenjenega melišča.

Trip can be prolonged to next destinations: Rifugio Boe (45 min), Sass de Forcia di Mezzo (15 min), Sass de Forcia Occidentale (15 min), Punta de Joel (45 min), Sass de Pordoi (15 min), Piz Boe (1 h 15 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi passo_pordoi - Rifugio Forcella Pordoi
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing