Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Parking Uskovnica - Planina Zajamniki -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina zajamniki / Parking Uskovnica - Planina Zajamniki
  

Parking Uskovnica - Planina Zajamniki

 
Starting point: Parking Uskovnica (1090 m)
Destination: Planina Zajamniki (1280 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 190 m
Altitude difference (by path): 270 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: bostjan85
Views: 25565
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Le malo pred Bohinjsko Bistrico, pri naselju Bitnje, nadaljujemo ostro desno v smeri Pokljuke. Po krajšem vzponu se cesta položi in nas hitro pripelje v Zgornjo Bohinjsko dolino. Tu v križišču nadaljujemo levo (desno Pokljuka) in cesti naprej sledimo do Srednje vasi. Tu v drugem delu vasi opazimo oznake za Uskovnico, ki nas usmerijo desno na ožjo in precej strmo cesto, ki pozneje izgubi asfaltno prevleko. Peljemo se približno 7 km v smeri doma na Uskovnici. Pridemo do parkirišča, kjer znak prepoveduje nadaljnjo vožnjo in tam parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča nadaljujemo mimo planšarij in pašnikov proti Uskovnici. Počasi se vzpenjamo po kolovozu in prispemo do križišča, kjer nadaljujemo desno proti domu in kapelici. Kmalu pridemo do Doma na Uskovnici.
Od tu v petih minutah rahlega vzpona prispemo do kapelice. Na križišču v bližini kapele, nadaljujemo desno na vzpenjajočo se cesto. Po krajšem vzponu pridemo do križišča, kjer nadaljujemo naravnost. Cesta se spusti do mosta, kjer je parkirišče, ki se imenuje Razpotje. Nadaljujemo levo (desno planina Šeh) in se vzpnemo do naslednjega križišča, kjer nas oznake usmerijo desno proti Zajamnikom. Po krajšem vzponu se cesta spusti do planine Praprotnica. Na razpotju nas table usmerijo na planino Šeh, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, ki se kar nekaj časa spet vzpenja. Po 30 minutah pridemo do table Zajamniki, kjer se usmerimo desno. Po nekaj minutah pa smo na planini Zajamniki. Za razgled se sprehodimo mimo koč, do stare hišice na vrhu planine.

On the way: Koča na Uskovnici (1154m), Planina Praprotnica (1190m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki parkirisce_uskovnica - Planina Zajamniki
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing