Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ortnek - Ortnek Castle -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Ortnek - Ortnek Castle

 
Starting point: Ortnek (540 m)
Destination: Ortnek Castle (765 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 225 m
Altitude difference (by path): 225 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 7505
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Ljubljane se peljemo proti Kočevju, a le do kraja Ortnek. Tu pri koncu naselja zavijemo desno, prečimo železniško progo in parkiramo ob stari bencinski črpalki.
Iz Kočevja se peljemo proti Ljubljani, a le do kraja Ortnek, kjer zavijemo levo, prečimo železniško progo in nato parkiramo pri stari bencinski črpalki.

Path description (Slovenian language):

Med opuščeno črpalko in železniško postajo, bomo pri stranskem tiru železniške proge opazili gozdno cesto, ki gre mimo hiše v gozd. Že po nekaj metrih vzpona opazimo prve markacije in znak, ki nas obvešča, da vstopamo v območje medveda.
Cesta, ki se zmerno vzpenja nas po 5 minutah vzpona pripelje do prvega križišča, kjer nadaljujemo po desni markirani cesti. Cesta naprej se sprva nekoliko strmeje vzpenja, nato pa se položi in nas pripelje do označenega razpotja, kjer nadaljujemo ostro levo v smeri Ortneškega gradu (naravnost Sveti Gregor). Z vse slabše in vse bolj strme ceste pa se nam višje odpre razgled proti vasi Sveti Gregor in okoliškem hribovju. Cesta, ki se v zadnjem delu vse bolj obrača proti levi nas v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na prostran vrh. Tu bomo na levi strani opazili ruševine Starega Ortneškega gradu, na desni pa velik travnik na koncu katerega se nahaja PTV postaja z žigom in vpisno skrinjico.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle ortnek - Ortnek Castle
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing