Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Onek - Lovski vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Onek - Lovski vrh

 
Starting point: Onek (585 m)
Destination: Lovski vrh (830 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 245 m
Altitude difference (by path): 245 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 559
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Kočevje, kjer iz semaforiziranega križišča nadaljujemo v smeri naselja Koprivnik. V nadaljevanju se peljemo mimo pokopališča, nato pa se Kočevje konča in cesta nas vodi skozi naselja Cvišlerji in Zgornji Cvišlerji. Ko prispemo do naselja Onek se pri informativni tabli prične opisana pot, parkiramo pa lahko že nekoliko prej na primernem mestu ob cesti.
b) Iz Črnomlja se peljemo proti Kočevju, malo pred naseljem Nemška Loka pa zavijemo desno proti Koprivniku. Iz Koprivnika sledimo oznakam za Kočevje, ko prispemo v naselje Onek pa se pri informativni tabli prične opisana pot, parkiramo na primernem mestu nekje v bližini.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti proti Koprivniku, že kmalu za cestno tablo, ki označuje konec naselja Onek pa se v desno odcepi cesta proti naselju Mačkovec. Tu nadaljujemo naravnost, ko cesta zavije levo pa jo zapustimo in nadaljujemo naravnost čez travnik, kamor nas usmerjajo tudi oznake Roške poti. Čez travnik, kjer steza ni vidna se vzpnemo kar naravnost navzgor, po nekaj minutah pa se vrnemo na cesto. Kratek čas hodimo po cesti, nato pa gremo rahlo levo na kolovoz, ob katerem se nadaljujejo oznake Roške poti (oznake v obliki medvedovih stopinj).
Kolovoz se kmalu zoži in zavije nekoliko v levo, za ovinkom pa gremo z njega desno na sprva slabše uhojeno stezico. Sledi nekaj minut vzpona skozi gozd, nato pa prispemo do trase električne napeljave, kjer se v zmernem vzponu nadaljuje pot. Višje se vrnemo v gozd, pot pa se obrne nekoliko bolj v desno in se prečno vzpne čez gozdnato pobočje. Ko se gozd razredči pred seboj že zagledamo oddajnike in nekoliko naprej še kapelico in lovsko kočo na Lovskem vrhu.
Opis in slike se nanašajo na stanje januarja 2020.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh onek - Lovski vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing