Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


NC Planica - Source of Nadiža - on footpath

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpssource of nadiža / NC Planica - Source of Nadiža
  

NC Planica - Source of Nadiža (on footpath)

 
Starting point: NC Planica (931 m)
Destination: Source of Nadiža (1232 m)
Path name: on footpath
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 301 m
Altitude difference (by path): 310 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 1240
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. Ko prispemo do krožišča v bližini Rateč, zapeljemo na izvoz v smeri Planice. Sledi še nekaj vzpona in prispemo do velikega parkirišča ob Nordijskem centru Planica, kjer parkiramo na plačljivem parkirišču. Cena za osebna vozila je 2,5 eur / dan (marec 2019).
b) Preko MP Rateče se zapeljemo v Slovenijo, nato pa gremo že kmalu desno proti Planici. Sledi še nekaj vzpona in prispemo do velikega parkirišča ob Nordijskem centru Planica, kjer parkiramo na plačljivem parkirišču. Cena za osebna vozila je 2,5 eur / dan (marec 2019).

Path description (Slovenian language):

Iz Planice nadaljujemo po makadamski cesti proti Domu v Tamarju, preden cesta preide v gozd pa se razcepi na dva dela. Nadaljujemo po rahlo desni cesti v smeri pešpoti proti Tamarju (rahlo levo vozna cesta, ki pa je zaprta za javni promet).
Pot naprej nas vodi po cesti, ki mimo še zadnjega parkirišča NC Planica preide v gozd in katera je v zimskem času preurejena v tekaško progo. Sledi vzpon po zložni cesti, ki večinoma poteka skozi gozd, ko pa pot zapusti gozd, so ob poti kukala z napisi kaj se vidi. Višje se gozd večkrat razredči oz. ga za nekaj časa zapustimo, tako da se nam odpirajo lepi pogledi na gore, ki se dvigajo nad Planico in Tamarjem. Ko se že precej približamo Domu v Tamarju se nam odpre še čudovit pogled na Jalovec, pot pa se razcepi.
Nadaljujemo rahlo desno proti izviru Nadiže (rahlo levo Dom v Tamarju 3 minute), sprva še po široki in zložni poti, za vodovodnim objektom pa se pot zoži in postane strma. V nadaljevanju se vzpenjamo ob levem bregu Nadiže, občasno kar strmo navzgor. Ko se višje približamo pečinam pot zavije levo in nas s pomočjo jeklenice pripelje do slapu Nadiže, izvir pa se nahaja nad slapom.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (marec).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža nc_planica - Source of Nadiža
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing