Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Moravske Toplice - Selo v Prekmurju -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje and remaining northeastern Sloveniaselo v prekmurju / Moravske Toplice - Selo v Prekmurju
  

Moravske Toplice - Selo v Prekmurju

 
Starting point: Moravske Toplice (230 m)
Destination: Selo v Prekmurju (313 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 83 m
Altitude difference (by path): 150 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 14670
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 11
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Mursko Soboto, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Moravskim Toplicam. V Moravskih Toplicah, v krožišču nadaljujemo v smeri Prosenjakovcev in z vožnjo nadaljujemo po rahlo vzpenjajoči cesti, kateri nato sledimo do asfaltiranega parkirišča v neposredni bližini pokopališča.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča ob pokopališču nadaljujemo po pločniku, ki se zložno vzpenja vzporedno s cesto. Cesta nato preide v pas gozda, kjer bomo na levi strani zagledali lovski dom lovske družine Moravci. Cesta že kmalu ponovno preide iz gozda in nas nekoliko naprej pripelje na križišče, kjer se pločnik konča. Nadaljujemo po levi glavni cesti, ki se najprej rahlo spusti, nato pa nas po krajšem vzponu pripelje v Zgornje Moravce, kjer ponovno stopimo na pločnik. Le nekoliko naprej stopimo na Suhi vrh, kjer stoji večja kapela in ob njej pokopališče. Sledi kratek razmeroma strm spust, nato pa nas cesta pripelje do večjega križišča, kjer nadaljujemo rahlo desno v smeri Madžarske in vasi Selo (levo Murska Sobota). Cesta, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti, nas nato mimo sadovnjakov, polj in vinogradov hitro pripelje v vas Fokovci. Za vasjo Fokovci pridemo v vas Selo, kjer se nam z desne priključi cesta iz vasi Vučja Gomila. Nadaljujemo naravnost in po nekaj minutah nadaljnje hoje prispemo do evangeličanske cerkve v Selu.
Od omenjene cerkve nadaljujemo po asfaltirani cesti, ki nas mimo gasilskega doma pripelje do naslednjega križišča. Nadaljujemo levo po spodnji cesti (smer Rotunda), ki se začne strmeje spuščati proti spodnjemu delu vasi. Ko se po krajšem spustu cesta položi, bomo na levi strani le te zagledali manjšo leseno brunarico (turistično informacijski center Selo) in ob njej vpisno skrinjico z žigom razširjene slovenske planinske poti.
Od omenjene brunarice pa se lahko v 5 minutah sprehodimo do bližnje rotunde sv. Nikolaja v Selu.

On the way: Fokovci (324m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju moravske_toplice - Selo v Prekmurju
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing