Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsmali vrh (on mežakla) / Mojstrana - Mali vrh (on Mežakla)
  

Mojstrana - Mali vrh (on Mežakla)

 
Starting point: Mojstrana (670 m)
Destination: Mali vrh (on Mežakla) (1389 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 50 min
Difficulty: easy pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 719 m
Altitude difference (by path): 719 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 275
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Jesenice - Kranjska Gora zapeljemo v Mojstrano, nato pa sledimo oznakam za Krmo in Radovno. Ko se Mojstrana konča se kmalu v desno odcepi makadamska cesta proti soteski Mlačca, parkiramo pa nekoliko naprej ob teniškem igrišču.
Parkiramo lahko tudi nižje v Mojstrani na parkirišču ob smučišču ali kje drugje na primernem mestu, kar nam pot nekoliko podaljša.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se sprehodimo do glavne ceste, nato pa nadaljujemo vzpon po asfaltni cesti. Kmalu za tablo, ki označuje pričetek Triglavskega narodnega parka, nas rdeče planinske oznake usmerijo levo na kolovoz v smeri Jerebikovca. Kolovoz, po katerem nadaljujemo se hitro spremeni v strmo pešpot, ki nas ob neizraziti dolinici pripelje do razgledišča s klopco, kjer se nam z leve priključi neoznačena in še nekoliko bolj strma stezica, ki vodi preko pobočja Na tnalu.
Od klopce, od katere se nam odpre lep razgled v smeri Kepe in njenih sosednjih vrhov, nadaljujemo po markirani poti, ki se v nadaljevanju strmo vzpenja po severozahodnih pobočjih Mežakle. Višje poleg poti postane precej strmo tudi pobočje, zato je predvsem v mokrem na nekaj mestih tudi nevarnost zdrsa. Strmo se vzpenjamo do nadmorske višine približno 1300 metrov, nato pa se pot položi in nas pripelje na rob planote Mažakla, kjer pri obeležju NOB zapustimo markirano pot in nadaljujemo levo na brezpotje proti Malemu vrhu.
Sprva hodimo zložno, po nekaj 10 korakih pa se pričnemo strmeje vzpenjati po neizrazitem jugozahodnem grebenu Malega vrha. Po nekaj minutah brezpotnega vzpona dosežemo Mali vrh, s katerega se nam odpre nekaj razgleda v smeri Karavank.
Opis in slike se nanašajo na stanje julija 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla) mojstrana - Mali vrh (on Mežakla)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing