Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mojstrana - Grančišče - south path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsgrančišče / Mojstrana - Grančišče
  

Mojstrana - Grančišče (south path)

 
Starting point: Mojstrana (675 m)
Destination: Grančišče (844 m)
Path name: south path
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 169 m
Altitude difference (by path): 169 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 10852
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 4
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Jesenice - zahod (Hrušica) ter se naprej peljemo v smeri Kranjske Gore. Malo pred Dovjem, pa nas oznake za Mojstrano, Krmo, Kot in Vrata, usmerijo levo na nekoliko ožjo cesto, po kateri hitro prispemo v Mojstrano. Skozi Mojstrano sledimo oznakam za alpsko dolino Vrata, mi pa omenjeni cesti sledimo le do table, ki označuje konec Mojstrane. Tu na levi strani opazimo parkirišče, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča najprej previdno prečimo cesto, nato pa se vzpnemo po sprva neoznačeni stezici, ki se že po 2 minutah priključi markirani poti, ki se s ceste odcepi nekaj 10 m nižje. Vzpon nadaljujemo po markirani poti, ki nas vodi skozi gozd, nato pa prispemo na traktorsko vlako, kateri sledimo v desno, le ta pa nas že po nekaj metrih pripelje na manjše razpotje, kjer nadaljujemo desno (naravnost Vrtaška planina, Vrtaški vrh in Sleme ter zgornja pot na Grančišče).
Na razpotju se markacije končajo, pot pa se hitro vrne v gozd, skozi katerega se najprej prečno vzpenja, nato pa zavije rahlo proti levi ter se vzpne po zmerno strmem pobočju. Višje prečimo še krajšo zaraščeno jaso, nato pa se nam priključi že prej omenjena "zgornja" pot. Na razpotju, kjer se pobočje prevesi v bolj raven svet, nadaljujemo desno, mi pa zmerno strmi poti sledimo do razglednega vrha.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče mojstrana - Grančišče
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing