Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mesnice - Rotovc -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Mesnice - Rotovc

 
Starting point: Mesnice (806 m)
Destination: Rotovc (964 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 55 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 158 m
Altitude difference (by path): 158 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2843
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Podpeči (do Podpeči lahko pridemo tudi iz Črne vasi ali Iga). V Podpeči nadaljujemo v smeri Borovnice, Krima in Rakitne ter z vožnjo še kratek čas nadaljujemo ob robu Ljubljanskega barja, nato pa nas oznake za Rakitno usmerijo levo na strmo vzpenjajočo cesto. Cesta nas nato vodi skozi Preserje, kjer se tudi prične spuščati. Po krajšem spustu nadaljujemo levo v smeri Krima in Rakitne, mi pa nato večinoma vzpenjajoči cesti sledimo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Krimu. Ob križišču je dovolj prostora, kjer lahko parkiramo.
b) Najprej se zapeljemo v Cerknico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Begunj, ko prispemo v Begunje pa sledimo oznakam za Rakitno. Z Rakitne z vožnjo nadaljujemo po glavni cesti proti naselju Preserje, mi pa se po njej peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Krimu. Ob križišču je dovolj prostora, kjer lahko parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Krima, do kamor je po oznakah 8 km. Cesta iz grmičevja hitro preide v gozd in se razmeroma zložno vzpenja, najprej po pobočjih vrha Reber (923 m), nato pa še po pobočjih Županovega vrha (999 m). Po približno pol ure hoje prispemo do daljšega levega ovinka, kjer skoraj neopazno prečimo zgornji del gozdnate Lepe doline. Od omenjenega ovinka pa po cesti, ob kateri smo od izhodišča opazili le nekaj starih, deloma že obledelih markacij, prispemo do označenega razpotja, kjer nas oznake za Rakitno usmerijo desno (naravnost še naprej po cesti Krim) na vzpenjajočo pešpot, ki se nadaljuje skozi gozd. Po krajšem vzponu stopimo na razrit kolovoz in mu sledimo v desno. V nadaljevanju je potrebno nekaj več pazljivosti saj se lahko kaj hitro zgodi, da nam nasproti pride kak motokrosist. Sledi nekaj manjših razpotij, mi pa ves čas sledimo markirani poti proti Rakitni, a po njej hodimo le do označenega razpotja na sedlu med Rotovcem (964 m) na levi in Županovim vrhom (999 m) na desni.
Z razpotja na sedlu, ki se nahaja na 930 m, nadaljujemo levo v smeri vrha Rotovc. Pot naprej nas vodi ob robu gozda, od koder se nam občasno odpre lep razgled proti Rakitni, Novaški gori, grebenu Avšnik ter delu notranjskega hribovja. Zmerno strma pot, ob kateri opazimo tudi nekaj tabel učne poti, pa nas v 5 minutah hoje od razpotja na sedlu pripelje na vrh, ki ima manjšo klop ter vpisno skrinjico.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc mesnice - Rotovc
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing