Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Medvodje - Penatca -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankspenatca / Medvodje - Penatca
  

Medvodje - Penatca

 
Starting point: Medvodje (854 m)
Destination: Penatca (1299 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 445 m
Altitude difference (by path): 450 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 199
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Podnart (Ljubelj), nato pa z vožnjo nadaljujemo po hitri cesti proti Ljubelju in Tržiču. Ko se hitra cesta konča, bomo na desni strani opazili črpalko, pred katero zavijemo desno navzdol proti Tržiču. Naprej se peljemo skozi Tržič, mi pa ožji cesti sledimo proti Dovžanovi soteski in nato skozi vasi Dolina in Jelendol do Medvodja, kjer na označenem parkirišču ob bližnjem križišču tudi parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Košutnikovega turna, Dolge njive in Košutnika (desno Stegovniški slap). Sprva hodimo po markirani cesti, ob kateri so markacije redke, ves čas pa se vzpenjamo ob potoku Košutnik. Ko makadamska cesta zavije ostro desno in preči potok jo zapustimo in nadaljujemo naravnost po markirani poti, ob kateri so markacije pogostejše. Nekaj minut se še vzpenjamo ob potoku, nato pa pot zavije levo in se strmo vzpne do starejše vlake, kateri sledimo v desno. Po vlaki se v glavnem prečno vzpenjamo, nato pa se pot razcepi.
Rahlo v desno, bližje potoku se nadaljuje markirana pot, mi pa nadaljujemo po nemarkiranem kolovozu, ki nas nekaj minut višje pripelje do ceste Košutnik - planina Šija.
Cesti sledimo v levo (desno Košutnik) po njej pa prečimo pobočja proti levi. Nekoliko naprej se cesta prične vidneje vzpenjati, na severozahodnih pobočjih Penatce pa zavije ostro v desno. Sledi še nekaj prečnega vzpona, nato pa prispemo na manjši preval in razpotje severozahodno od Penatce.
Na razpotju zapustimo širšo makadamsko cesto in nadaljujemo levo na ožjo cesto, s katere gremo po nekaj 10 korakih levo na kolovoz, ki se prične prečno vzpenjati. Sledi vzpon po kolovozu, na manjšem razpotju pa gremo naravnost, za tem pa sledi vzpon po razglednem pobočju. Ko se kolovoz konča stopimo v gozd in po nekaj korakih dosežemo vrh Penatce.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca medvodje - Penatca
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing