Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Medvodje - Medvodnica - via Tržiška Bistrica

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksmedvodnica / Medvodje - Medvodnica
  

Medvodje - Medvodnica (via Tržiška Bistrica)

 
Starting point: Medvodje (854 m)
Destination: Medvodnica (1202 m)
Path name: via Tržiška Bistrica
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 348 m
Altitude difference (by path): 348 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 131
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 34
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Podnart (Ljubelj), nato pa z vožnjo nadaljujemo po hitri cesti proti Ljubelju in Tržiču. Ko se hitra cesta konča, bomo na desni strani opazili črpalko, pred katero zavijemo desno navzdol proti Tržiču. Naprej se peljemo skozi Tržič, mi pa ožji cesti sledimo proti Dovžanovi soteski in nato skozi vasi Dolina in Jelendol do Medvodja, kjer na označenem parkirišču ob bližnjem križišču tudi parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po desni cesti v smeri Storžiča, Stegovika in Stegovniškega slapa (levo Košutnik, Košutnikov turn in planina Dolga njiva po markirani poti), po nekaj 10 korakih pa nadaljujemo naravnost (desno Stegovniški slap). Pot naprej nas vodi po makadamski cesti, ki se nadaljujemo ob Tržiški Bistrici, ko pa prispemo do križišča ob sotočju Tržiške Bistrice in Fevče, pa nadaljujemo po levi cesti, ki se nadaljuje ob Tržiški Bistrici. Višje cesta zavije ostro levo in nas le nekaj 10 korakov naprej pripelje do križišča, kjer nadaljujemo naravnost (desno lahko prispemo na planino Brsnina). Sledi prečni vzpon čez občasno razgledna pobočja, nato pa dosežemo preval med Medvodnico na levi in Črno pečjo na desni, kjer je razpotje večih poti.
Nadaljujemo rahlo levo na širok kolovoz (levo cesta, ki se malo naprej konča, naravnost navzdol kolovoz, ki vodi proti cesti Medvodje - Košutnik, v desno pa se nadaljuje cesta, ki se konča pod Črno pečjo.
Sledi zmeren vzpon po kolovozu, s katerega se nam nekoliko naprej odpre lep pogled proti Košuti, še malo višje pa dosežemo greben Medvodnice, kjer se kolovoz nekoliko zoži. Sledi še nekaj minut hoje do konca kolovoza, od tam pa se v nekaj korakih vzpnemo na neizrazit vrh Medvodnice.
Opis in slike se nanašajo na stanje aprila 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing