Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Medvodje - Medvodnica - via Košutnik

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksmedvodnica / Medvodje - Medvodnica
  

Medvodje - Medvodnica (via Košutnik)

 
Starting point: Medvodje (854 m)
Destination: Medvodnica (1202 m)
Path name: via Košutnik
Time of walking: 1 h 25 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 348 m
Altitude difference (by path): 350 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 98
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Podnart (Ljubelj), nato pa z vožnjo nadaljujemo po hitri cesti proti Ljubelju in Tržiču. Ko se hitra cesta konča, bomo na desni strani opazili črpalko, pred katero zavijemo desno navzdol proti Tržiču. Naprej se peljemo skozi Tržič, mi pa ožji cesti sledimo proti Dovžanovi soteski in nato skozi vasi Dolina in Jelendol do Medvodja, kjer na označenem parkirišču ob bližnjem križišču tudi parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Košutnikovega turna, Dolge njive in Košutnika (desno Stegovniški slap). Sprva hodimo po markirani cesti, ob kateri so markacije redke, ves čas pa se vzpenjamo ob potoku Košutnik. Ko makadamska cesta zavije ostro desno in preči potok, zapustimo markirano pot, ki se nadaljuje ob potoku in s hojo še naprej nadaljujemo po cesti. Sledi prečni vzpon proti desni, ko pa cesta zavije levo in preide na hrbet Črne peči, pa jo zapustimo in nadaljujemo desno na kolovoz, ki se sprva lahkotno spusti, nato pa se prične strmeje vzpenjati po pobočjih Medvodnice, na razpotjih pa nadaljujemo naravnost ter sledimo širši vlaki. Ko višje širša vlaka zavije desno navzgor, nadaljujemo naravnost na starejšo vlako, po njej pa se v nekaj minutah povzpnemo na sedlo med Črno pečjo na levi in Medvodnico na desni.
Na sedlu, kjer stopimo na cesto nadaljujemo desno na kolovoz (po cesti, katero dosežemo se lahko spustimo do izhodišča, cesti levo in desno pa se kmalu končata), ki se prične vzpenjati desno od grebena Medvodnice.
Sledi zmeren vzpon po kolovozu, s katerega se nam nekoliko naprej odpre lep pogled proti Košuti, še malo višje pa dosežemo greben Medvodnice, kjer se kolovoz nekoliko zoži. Sledi še nekaj minut hoje do konca kolovoza, od tam pa se v nekaj korakih vzpnemo na neizrazit vrh Medvodnice.
Opis se nanaša na stanje aprila 2020, slike pa so od marca in aprila 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica medvodje - Medvodnica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing