Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Matizovec - Planina Ilovica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksplanina ilovica / Matizovec - Planina Ilovica
  

Matizovec - Planina Ilovica

 
Starting point: Matizovec (915 m)
Destination: Planina Ilovica (1462 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 55 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 547 m
Altitude difference (by path): 580 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 2048
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj in cesti naprej sledimo proti mejnemu prehodu. Glavno cesto zapustimo na mestu, kjer nas oznake za »kamp in Podljubelj« usmerijo desno. Ko zapustimo glavno cesto bomo že po nekaj metrih prišli na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri »Kofce«. Naprej se peljemo skozi vas po rahlo vzpenjajoči se cesti in nato zavijemo desno v smeri »Matizovec in Kofce«. Tej občasno nekoliko bolj ozki cesti, ki je v spodnjem delu asfaltirana, nato sledimo do večjega označenega parkirišča, kakih 150 višinskih metrov pod kmetijo Matizovec.

Path description (Slovenian language):

Z velikega brezplačnega parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, po kateri v približno 20 minutah prispemo do kmetije Matizovec.
Od Matizovca nadaljujemo po slabši cesti v smeri Doma na Kofcah, mi pa na nekaj zaporednih razpotjih, pazljivo sledimo markacijam. Po nekaj minutah hoje po slabši cesti oz. kolovozu, pa nas markacije usmerijo na strmo pešpot, ki se najprej prečno vzpne proti levi, nato pa preide na gozdnat greben, kjer zavije nekoliko v desno. Naprej se vzpenjamo po strmi planinski poti, ki višje preči kolovoz ter se za njim postopoma položi. Le malo naprej, pa se gozd razredči, markirana pot pa zavije desno v gozd ter se malo višje priključi kolovozu, kateri se prečno vzpenja proti desni. Kolovoz višje zavije v levo, nam pa se z desne priključi še markirana pot s Kala.
Od razpotja naprej se gozd konča, nas pa vse bolj razgledna pot v 5 minutah nadaljnje hoje pripelje do Doma na Kofcah.
Od Doma na Kofcah nadaljujemo desno v smeri planine Šija. Pot sprva v rahlem spustu preči pobočja proti vzhodu, nato pa se priključi širokemu kolovozi, ki nas pripelje iz gozda na planino Ilovico.

On the way: Matizovec (1072m), Dom na Kofcah (1488m)
Trip can be prolonged to next destinations: Planina Spodnja Dolga njiva (2 h 55 min), Tegoška planina (1 h 15 min), Planina Pungrat (45 min), Dom na Kofcah, Zavetišče na planini Šija (10 min), Planina Zgornja Dolga njiva (3 h 20 min), Mala Košuta (3 h 50 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica matizovec - Planina Ilovica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing