Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Lom - Koča na Kamnem griču -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Lom - Koča na Kamnem griču

 
Starting point: Lom (817 m)
Destination: Koča na Kamnem griču (1016 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 199 m
Altitude difference (by path): 215 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1050
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Sodražico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri naselja Hrib-Loški Potok. Nekaj 100 metrov za oznako ceste 8,5 km, pa se na začetku daljšega levega ovinka v levo odcepi stranska cesta na katero zapeljemo, po njej pa se peljemo približni 1 km, oz. do mesta, kjer se v levo odcepi markiran kolovoz. Malo pred kolovozom so planinske oznake za Kočo na Kamnem griču. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Najprej se zapeljemo do naselja Hrib-Loški Potok, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Sodražice. Že kmalu za oznako ceste 9 km, v zadnjem delu desnega ovinka zavijemo desno na stransko cesto, po kateri se peljemo še približno 1 km do mesta, kjer se s ceste rahlo v levo odcepi markiran kolovoz v smeri Koče na Kamnem griču. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo v smeri Koče na Kamnem griču, oznako pa opazimo na drevesu ob cesti nekaj 10 korakov pred začetkom kolovoza. Kolovoz se najprej zložno vzpne v pas gozda, nato pa se nadaljuje brez večjih sprememb višine, deloma skozi gozd, deloma pa čez pokošene travnike. V nadaljevanju se kolovoz prične zmerno vzpenjati, višje pa nas pripelje do travnika, kjer se steza izgubi. Tu nadaljujemo naravnost navzgor, ko pa ponovno stopimo v gozd, se pojavi tudi steza. Preden stopimo v gozd se je vredno obrniti nazaj, saj se nam odpre lep pogled, ki seže vse do Snežnika. V gozdu poleg markacij opazimo še napis KG (Kamni grič), ki nam potrdi, da smo na pravi poti. Ko ponovno stopimo iz gozda prispemo na naslednjo senožet, kjer ponovno slabše vidna stezica zavije levo. Sledi zmeren vzpon, nato pa se pot vrne v gozd, kjer nas pot vodi skozi krajši pas, kjer je steza nekoliko bolj zaraščena, a lepo sledljiva. Za tem delom sledi kratek spust, nato pa dosežemo širši kolovoz in označeno razpotje.
Z razpotja nadaljujemo naravnost v smeri Koče na Kamnem griču do katere imamo še 5 minut zmernega vzpona po večinoma travnatem pobočju.
Od koče se lahko v nekaj korakih povzpnemo še na bližnji vrh, s katerega se nam odpre lep razgled, ki seže vse do Alp.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (avgust).

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču lom - Koča na Kamnem griču
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing