Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Logarski kot - Rjavčki vrh (Planinšca) - via Grlo

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsrjavčki vrh (planinšca) / Logarski kot - Rjavčki vrh (Planinšca)
  

Logarski kot - Rjavčki vrh (Planinšca) (via Grlo)

 
Starting point: Logarski kot (900 m)
Destination: Rjavčki vrh (Planinšca) (1898 m)
Path name: via Grlo
Time of walking: 3 h 15 min
Difficulty: difficult pathless terrain
Difficulty of skiing: very demanding
Altitude difference: 998 m
Altitude difference (by path): 1000 m
Map: Grintovci 1:25000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Author: garmont
Views: 7510
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 9
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali čez Kranjski rak) in naprej proti Logarski dolini. Kmalu za vasjo Solčava dospemo na križišče, kjer se levo odcepi cesta v Logarsko dolino. Zavijemo levo proti Logarski dolini (plačilo cestnine) in se peljemo po cesti do oznak za Gostišče Logarski kot. Zavijemo levo in parkiramo na parkirišču v neposredni bližini gostišča.

Path description (Slovenian language):

Mimo gostišča se napotimo proti desni pod zatrep Grla. Grlo je precej izrazita grapa nad Logarsko dolino, levo od stene Planjave in desno od Rjavčkega vrha. Pot se zmerno vzpenja, na začetku je potrebno preplezati nekaj skalnih skokov, ki pa v suhem ne predstavljajo težav. Po cca 45 minutah hoje prispemo do dela poti, kjer nam za napredovanje služijo ostanki klinov. Ta del poti je nekoliko izpostavljen. V nadaljevanju se držimo desne strani ob steni Planjave, pot nas s pomočjo nekaterih starih ohranjenih markacijah vodi preko skalnih skokov v prijetnem plezanju naravnost navzgor. Ko smo preplezali skalne stopnje, pa se pot obrne v levo (ne naprej - stena) in postane relativno vidna.
Sledimo ji tako po levi strani v ključih navzgor. Pot nas po nadaljnji uri hoda pripelje v krnico pod Rjavčkim vrhom in Planjavo. V krnici s pomočjo možicev opazimo skromno stezo na levi strani in ji sledimo čez naporno melišče navzgor do sedla, s katerim je Rjavčki vrh povezan z glavnim grebenom (na desno Škarje).
Z njega v levo brez večjih težav brezpotno proti severu v nekaj minutah na prepaden vrh. Z vrha imamo imeniten razgled v Logarsko dolino in na severna ostenja Ojstrice.

Trip can be prolonged to next destinations: Matkov kot
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca) logarski_kot - Rjavčki vrh (Planinšca)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing