Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ljubljana (London) - Mazovnik (Golovec) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Zasavsko - Posavsko hribovje and Dolenjskamazovnik (golovec) / Ljubljana (London) - Mazovnik (Golovec)
  

Ljubljana (London) - Mazovnik (Golovec)

 
Starting point: Ljubljana (London) (310 m)
Destination: Mazovnik (Golovec) (450 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 140 m
Altitude difference (by path): 150 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 7052
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 17
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z ljubljanske obvoznice se usmerimo na izvoz jug, nato pa cesti sledimo proti centru Ljubljane. Na Rudniku oz. pri zaselku London bomo tik pred kitajsko restavracijo opazili cesto (ob njej znak za Pot spominov in tovarištva), ki nas usmeri desno v klanec. Po nekaj 10 m zmanjka asfalta, mi pa na tem mestu parkiramo na parkirišču ob cesti.
Možen je tudi dostop iz centra Ljubljane.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, le ta pa nas hitro pripelje do ostrega levega ovinka. Ravno na začetku omenjenega ovinka opazimo oznake za Pot spominov in tovarištva, ki nas usmerijo ostro desno na široko in v ključih se vzpenjajočo pot. Po nekaj minutah vzpona se pot položi, nato pa se nadaljuje v rahlem do zmernem vzponu. Višje se pot nekajkrat povsem približa gozdni cesti, mi pa ves čas nadaljujemo po isti poti, le ta pa nas kmalu pripelje na Črni hrib (najvišja točka omenjene poti).
S Črnega hriba se najprej rahlo spustimo, nato pa, ko se pot izravna pridemo na neoznačeno razpotja. Tu zapustimo Pot spominov in tovarištva in pot nadaljujemo po desni stezi ob kateri opazimo eno od sicer redkih markacij na poti. Le nekaj 10 m naprej pridemo na naslednje neoznačeno razpotje. Tokrat nadaljujemo levo in po krajšem vzponu stopimo na najvišji vrh Golovca.

Trip can be prolonged to next destinations: Orle
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec) ljubljana_london - Mazovnik (Golovec)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing