Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ljubljana (Botanični vrt) - Mazovnik (Golovec) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Zasavsko - Posavsko hribovje and Dolenjskamazovnik (golovec) / Ljubljana (Botanični vrt) - Mazovnik (Golovec)
  

Ljubljana (Botanični vrt) - Mazovnik (Golovec)

 
Starting point: Ljubljana (Botanični vrt) (290 m)
Destination: Mazovnik (Golovec) (450 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 160 m
Altitude difference (by path): 200 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 10236
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z ljubljanske obvoznice se usmerimo na izvoz Ig, nato pa cesti sledimo v smeri nakupovalnega središča Rudnik. Iz krožišča (krožišče med Merkurjem in centrom Supernova) z vožnjo nadaljujemo po Jurčkovi cesti, po kateri se peljemo do drugega semaforja. Pri drugem semaforju nadaljujemo desno (levo Ig, naravnost center in Trnovo), nato pa se peljemo še približno 500 m, vse do mesta, kjer bomo na levi strani opazili šolo, na desni pa botanični vrt Ljubljana. Ob izhodišču ni primernih parkirnih mest.
Možen je tudi dostop iz centra Ljubljane.

Path description (Slovenian language):

Od botaničnega vrta nadaljujemo po rahlo vzpenjajoči cesti oz. pločniku, ki nas skozi podvoz in most preko železnice pripelje do križišča Ižanske ceste in Hradeckega ceste. Nadaljujemo levo po Hradeckega cesti in ji sledimo približno 50 m, nato pa v manjšem križišču nadaljujemo desno v smeri "Pot na Golovec" in vzpon nadaljujemo po tlakovani in precej strmi cesti. Višje cesta postane makadamska in se nekoliko položi. Omenjeni cesti, nato sledimo do observatorija na Golovcu, oz. ostrega levega ovinka.
Na ovinku, le ta se nahaja v neposredni bližini observatorija, opazimo informativno tablo za gozdno učno pot Golovec, ki nas usmeri na širok in sprva zložen kolovoz. Po nekaj minutah hoje se kolovoz za kratek čas zmerno vzpne, nato pa se postopoma prične spuščati. Po nekaj minutah spusta pridemo do gozdne ceste, le to samo prečimo, nato pa se priključimo Poti spominov in tovarištva. Omenjeni poti sledimo v levo, le ta pa nas po nekaj krajših vzponih pripelje na Črni hrib (najvišja točka omenjene poti).
S Črnega hriba se najprej rahlo spustimo, nato pa, ko se pot izravna pridemo na neoznačeno razpotja. Tu zapustimo Pot spominov in tovarištva in pot nadaljujemo po desni stezi ob kateri opazimo eno od sicer redkih markacij na poti. Le nekaj 10 m naprej pridemo na naslednje neoznačeno razpotje. Tokrat nadaljujemo levo in po krajšem vzponu stopimo na najvišji vrh Golovca.

On the way: Observatorij Golovec (380m)
Trip can be prolonged to next destinations: Orle
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec) ljubljana_botanicni_vrt - Mazovnik (Golovec)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing