Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh)

 
Starting point: Lipovnik (739 m)
Destination: Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) (1018 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 279 m
Altitude difference (by path): 279 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 807
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) S ceste Slovenj Gradec - Dravograd, iz večjega krožišča zapeljemo na izvoz v smeri Raven na Koroškem, nato pa se peljemo proti omenjenemu kraju, a le do križišča, kjer nas oznake za Sv. Križ, Podklanc in Dobrovo usmerijo desno skozi podvoz pod železniško progo. V naselju Dobrova pri Dravogradu nadaljujemo levo, nato pa se pričnemo vzpenjati. Cesta nas nato vodi mimo cerkve Sv. Križa, višje pa v križiščih sledimo oznakam za kmetijo Lipovik. Ko prispemo do omenjene kmetije, parkiramo na primernem mestu.
b) Iz Črne na Koroškem ali preko MP Holmec se zapeljemo na Prevalje, od koder z vožnjo nadaljujemo proti Dravogradu. Ko prispemo na Ravne na Koroškem, pa za trgovino Špar in za Petrolovo bencinsko črpalko zavijemo levo na cesto v smeri Tolstega Vrha, Strojne in Zelen brega, ki se nadaljuje ob Zelenbreškem potoku. Cesta nas sprva vodi skozi podvoz pod železniško progo, nato pa se zložno do zmerno vzpenja ob omenjenem potoku. Nekoliko naprej gremo rahlo desno, na cesto v smeri kmetij Lipovnik, Anžnik in Šteharnik ter v smeri naselij Strojna in Tolsti Vrh. Cesta nato postane bolj strma in serpentinasta, mi pa ji v križiščih sledimo v smeri kmetij Šteharnik in Lipovnik. Ko prispemo do kmetije Lipovnik, parkiramo na primernem mestu ob kmetiji.

Path description (Slovenian language):

Od kmetije nadaljujemo proti vzhodu, na delu, kjer cesta preide v gozd, pa gremo rahlo levo na kolovoz, ki se v nadaljevanju lahkotno vzpenja proti desni. Po nekaj minutah prispemo na označeno razpotje, kjer se priključimo poti iz Dravograda, mi pa nadaljujemo levo v smeri Šteharskega vrha, pot pa nas malo naprej pripelje ob zgornji rob razgledne senožeti, s katere se nam odpre lep pogled proti Uršlji gori, Kamniško Savinjskim Alpam in Peci. Nad markiranim delom pot preide v gozd ter se v nadaljevanju vzpenja po in ob vzhodnem do jugovzhodnem grebenu Šteharskega vrha. Sledi še nekaj vzpona po delu, ki ga je decembra 2017 močno poškodoval vetrolom, zato je ponekod potrebno narediti nekaj obvozov levo ali desno od markirane poti. V zadnjem delu se pot položi in nas ob prehodnem pogledu na Golico / Koralpe, pripelje na 1018 metrov visok vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (marec).

Trip can be prolonged to next destinations: Sveti Urh (Strojna), Pokeržnikov vrh
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lipovnik - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing