Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Leskovec - Obolno -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Leskovec - Obolno

 
Starting point: Leskovec (650 m)
Destination: Obolno (776 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 126 m
Altitude difference (by path): 200 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 8239
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z ljubljanske vzhodne obvoznice se usmerimo na izvoz Ljubljana Bizovik oz. Sostro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Sostrem. Na koncu Sostrega se cesta prične vzpenjati, nato pa nas po nekaj kilometrih pripelje do manjšega prelaza, kjer se v desno odcepi strma cesta, ki vodi na Javor. Tu nadaljujemo naravnost ter se spustimo v dolino Besniškega potoka. Ko se spustimo v omenjeno dolino se nam z leve priključi še cesta iz Zaloga, mi pa nadaljujemo desno ter se ponovno pričnemo vzpenjati. Po glavni cesti se peljemo do Velikega Trebeljevega, kjer v križišču nadaljujemo desno proti središču vasi (levo po glavni cesti Šmartno pri Litiji). Skozi vas se peljemo mimo priznane slaščičarne in mimo cerkve sv. Križa. Nad vasjo se cesta strmeje vzpne, nato pa nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Višnje Gore (desno Mali Vrh). Od tu se po cesti peljemo še slaba 2 km, oz. do mesta, kjer se v levo odcepi cesta proti Obolnem. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Najprej se zapeljemo v Litijo od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Šmartnemu pri Litiji. Iz Šmartnega pri Litiji gremo desno ter z vožnjo nadaljujemo proti Štangarskih Poljanah in Malemu in Velikemu Trebeljevemu. Na začetku kraja Veliko Trebeljevo pridemo do križišča, kjer glavna cesta proti Zalogu zavije nekoliko v desno, mi pa nadaljujemo naravnost proti središču Velikega Trebeljevega. Skozi vas se peljemo mimo priznane slaščičarne in mimo cerkve sv. Križa. Nad vasjo se cesta strmeje vzpne, nato pa nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Višnje Gore (desno Mali Vrh). Od tu se po cesti peljemo še slaba 2 km, oz. do mesta, kjer se v levo odcepi cesta proti Obolnem. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
c) Z avtoceste Ljubljana - Novo Mesto se usmerimo na izvoz Višnja Gora, od tam pa z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi Leskovec in dalje proti Trebeljevem. Ko pridemo do križišča, kjer se desno navzdol odcepi cesta proti vasi Obolno parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti v smeri naselja Obolno. Sprva hodimo po cesti, ki se spušča ter nas po približno 15 minutah hoje pripelje do označenega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri Obolnega, do kamor je še 3 km (levo Gozd - Reka 1 km). Cesta, ki večinoma poteka skozi strnjen gozd, pa se nato prične strmeje vzpenjati in nas po 45 minutah hoje od izhodišča pripelje iz gozda. Ravno na mestu, kjer stopimo iz gozda, pa bomo na desni strani ceste opazili markiran kolovoz, po katerem se v dobrih 10 minutah hoje povzpnemo na razgleden vrh (naravnost Kmečki turizem Obolno in vrh mimo kmečkega turizma).

Trip can be prolonged to next destinations: Agrotourism Obolno
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno leskovec - Obolno
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing