Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Laubau - Sonntagshorn -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Northern Limestone Alpssonntagshorn / Laubau - Sonntagshorn
  

Laubau - Sonntagshorn

 
Starting point: Laubau (694 m)
Destination: Sonntagshorn (1961 m)
Path name: -
Time of walking: 5 h
Difficulty: very difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1267 m
Altitude difference (by path): 1300 m
Map:
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter):
Author: klm
Views: 91
Trip rating: 5 votes
Number of pictures: 6
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Po avtocesti skozi Avstriji in naprej skozi Nemčijo v smeri proti Münchnu. Pri Siegsdorfu zapustimo avtocesto in nadaljujemo južno proti Ruhpoldingu. Približno 3 km naprej se pripeljemo do vasice Laubau, kjer nas smerna tabla usmeri levo na veliko parkirišče pred Holznecktmuseum Ruhpolding.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča nas smerne table usmerijo proti jugu. Sprva asfaltirana cesta se po 800 m spremeni v makadamsko mi pa gremo po njej do 3 km oddaljene planine Schwarzachen Alm (755 m). Makadamska cesta se nadaljuje naravnost, mi pa zavijemo desno na stezo, ki se vije ob potoku. Po nekaj minutah pridemo do razcepa. Obe poti vodita na vrh Sonntagshorna. Nadaljujemo po levem kraku, ki se sprva zložno vzpenja vzporedno ob strugi potoka Hinteren Kraxenbach. Dolina, po kateri teče potok, kmalu dobi vse značilnosti soteske, ki jo krasijo prepadne stene, tolmuni in slapiči. Po dobri uri prečimo potok in v ključih nadaljujemo strmeje po njegovi desni strani. Pred nami se odpre čudovit pogled na ostenje, prek katerega potok pada v štirih slapovih. Sledi še nekajminutno grizenje kolen, nakar se steza za nekaj časa položi. V kratki prečnici nas privede do čudovitih tolmunov in slapu. Tu steza ponovno preči potok, nakar ostro zavije v desno ter se nadaljuje nad slapom strmeje skozi vse redkejši gozd do izteka izredno prostranega in strmega melišča. Prek njega vodi pot do neizrazite škrbine, s katere nadaljujemo v prečnici do jugovzhodne rame Sonntagshorna in po njen strmo na travnat vrh s križem.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
laubau - Sonntagshorn laubau - Sonntagshorn laubau - Sonntagshorn laubau - Sonntagshorn laubau - Sonntagshorn laubau - Sonntagshorn
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing